Pergamen, fa, bambusz, ezüst - ékszer

Beszámoló: | 2012-11-21 18:00:00

Rizs-ágyon tálalt ékszerkülönlegességek pihennek kecses üvegbúrák védelmében. Igazi étvágygerjesztő ez a természetes szépséget kedvelő hölgyeknek.   
Többségük a mellé helyezett haiku idézet ölelésében nyer mélyebb értelmet. Ezeken keresztül ismerkedhetünk meg Király Fanni ékszertervező művésszel a Diderot Cafe-ban.

Azon a hűvös őszi estén a vártnál is melegebb fogadtatásban volt részünk az ékszerkiállítás megnyitóján. Az esemény egy nagy asztal köré csoportosulva, ínycsiklandó Bujdosó borok társaságában teljesedett ki. Családias légkörben és kellemes hangulatban vette kezdetét a kiállítás.

A bemutatott anyag a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum felhívására készült. Kortárs ékszertervezőket kértek fel, hogy készítsenek ékszereket az Iparművészeti Múzeum raktárában kallódó japán hagyatékból ihletet merítve. Tervük egy nagyszabású csoportos kiállítás, ahol majd a hagyaték – neckék, kardok és egyéb tárgyak – a kortárs ékeszerekkel együttesen kerül bemutatásra. A csoportos kiállítás hosszú ideje csak várat magára, de Fanni ékszerei kikívánkoztak a nyilvánosságra. Így történt, hogy ezek a pergamen, fa, bambusz, ezüst és ékkövek házasításából született különlegességek most megtekinthetők és meg is vásárolhatók a Diderot-ban.

Fanni mindent elmondott az ékszerekről és számos titkot is felfedett a teremtésükkel kapcsolatban.

Mivel kamaszkora óta japán haikukat olvas - ez a felhívás igazán testhezállónak bizonyult. Nem csoda, hogy a teremtést a hagyatéki anyagon túl klasszikus haikuk is inspirálták. Ezeket találjuk meg a kiállított tárgyak mellett.

Szívén és lelkén túl saját kis ültetvényén nevelgetett bambusz szárát is beleszőtt némely tárgyba.

A lelkes érdeklődésre való tekintettel végül megnyíltak az üvegbúrák is. Kezünkbe vehettük a tárgyakat és páran fel is próbáltak egyet-egyet. Akik hasonló élményre vágynak, látogassanak el a Diderot-ba 2012. november 24-én szombaton 11 és délután 1 óra között. Ekkor ugyanis Nyitott vitrin címmel izgalmas szalonbemutatót szerveznek, ahol a vendégek kávé és sütemény mellett testközelben ismerkedhetnek mag a bemutatott ékszerekkel. A rendezvény zártkörű, ezért fontos a részvételi szándékot előre jelezni! Részletek itt.

A kiállítás december 6-ig hétfőtől péntekig 9 és este 6 óra között, valamint szombaton 10 és délután 1 óra között látogatható.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Diderot Cafe
1061 Budapest, Paulay Ede u. 16-18.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024