A KiallitasAjanlo.hu weboldal

Mi, kiállítás járók egy olyan programajánló weboldalt szeretnénk, ahol minden kiállítás fent van pontos és részletes információkkal - ami alapján könnyű az ízlésünknek megfelelő programot választani.

Néhány éve elkezdtük megvalósítani, bár elsőre túl nagy falatnak bizonyult. Mivel a társaság alapító tagjai budapestiek, eleinte beértük a fővárosi kiállítási helyszínek programjaival. De ahogy nő a tagság és a weboldal látogatottsága, úgy próbáljuk lefedni más nagyvárosok kulturális kínálatát is.

A végső cél továbbra is az összes hazai programot folyamatosan elérhetővé tenni. Ha tuszd, kérlek segíts benne.

Bízunk benne, hogy hamarosan a kiállítási helyszínek is megismerik és használni fogják a weboldalunkat. Arra törekszünk, hogy elismerjék: számukra is hasznos a KiallitasAjanlo.hu weboldal.
Szeretnénk, ha maguk a helyszínek is részt vennének a weboldal szerkesztésében - így lehetne a legfrissebben tartani a programlistát. Ezért készítettük el számukra a Kiállítás Ajánló Ügyfélkaput, amit már egyre többen használnak.

Olyan weboldalt álmodtunk, ami felülmúlja a többi programajánló portál pontosságát. Nem csak információértéke és minősége magasabb szinvonalú, hanem a közösségformáló ereje is. Azt szeretnénk elérni, hogy úgy terjedjenek a kiállítások a Kiállítás Ajánló weboldalon, mint ahogy a világban: a hivatalos tájékoztatók mellett meggyőződésből, szájról-szájra. Így biztos, hogy nem maradunk le az igazán izgalmas kiállításokról.

Ahhoz, hogy ez megtörténhessen a weboldal számos hasznos szolgáltatást nyújt a látogatóknak is. Például kérésükre emlékeztető leveleket küldünk azokról a kiállításokról, amik érdeklik őket. Illetve lehetővé tesszük (sőt nyereményjátékokkal ösztönözzük is) véleményük megosztását. Szeretnénk, ha végre beindulna a kortárs kommunikáció például a képzőművészetben.

Kiállítás Járók Társasága

Eleinte csak egymás közt beszélgettünk - leveleztünk. Egymásnak ajánlottunk újabb és újabb kiállításokat. Volt amiről hallottunk és érdekesnek tűnt - ezért továbbajánlottuk. De volt amit már láttunk és ezért többet tudtunk elmondani róla, mint bármelyik programajánló újság. Főként a saját, szubjektív véleményünket. Mégis ezek az ajánlók eredményesebbek voltak a többinél.

Egyikünk sem szakmabeli. Nem vagyunk művészettörténészek vagy kurátorok. "Csak" lelkes érdeklődők, akik felválallják a művészettel kapcsolatos meglátásaikat és örömmel beszélgetnek róluk.

Az idő múlásával egyre több közös érdek és cél fogalmazódott meg bennük. Világossá vált, hogy mi, kiállítás járók is tehetünk a kiállítások kultúrájának fejlődéséért - hogyha összefogunk. Így került sor a Kiállítás Járók Társaságának megalapítására. Ez egy civil társaság, ami a kiállítás járók érdekeit képviseli és tagjainak mozgósításával tesz is érte.

Hamar rájöttünk arra is, hogy a mi érdekeink valójában a kiállítók érdeke is. Amikor ezt ők is felismerik, együttműködve még többre fogunk jutni. Vagy legalábbis gyorsabban.

A kiállítás kultúra fejlődéséért az alábbi célok elérésére törekszünk:

- Szélesíteni a kulturális érdeklődést a vizuális művészetek kiállításai és az ismeretterjesztő kiállítások iránt.
- Népszerűsíteni a hazai kiállításokat/hazai művészek külföldi kiállításait
- Megnyitni a kommunikációs csatornát a kiállítás járók és a kiállítók/művészek között
- Kibontakoztatni a kiállítás járók véleményformálási készségét

Első és eddigi legnagyobb projektünk a KiallitasAjanlo.hu közösségi információs portál életre hívása és folyamatos fejlesztése a legizgalmasabb ötletek megvalósításával.

A KiállításAjánó.hu szolgáltatásai

A weboldal legfontosabb szolgáltatásai

  • Programkereső és lista
  • Ajánlók, beszámolók
  • Helyinfó
  • Emlékeztető levelek
  • Élménybeszámoló küldés
  • Kiállítás Ajánló Ügyfélkapu

Látogatóknak
Szolgáltatások, nyereményjátékok

Kiállítóknak
Szolgáltatás- és médiaajánlat

Hirdetőknek
Médiaajánlat

Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024