METAFLÓRÁK, EGYEBEK - Kulcsár Ágnes festőművész kiállítása

Budapest, Fiktív Gasztrogaléria, 2023.09.18. - 2023.11.05.

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket és barátokat a Fiktív Gasztro Galéria őszi tárlatának, Kulcsár Ágnes festőművésznek a kiállításmegnyitójára 2023. szeptember 18-án, 19 órától.  
 
A kiállítást megnyitja: Ézsiás István szobrászművész  
 
Közreműködik: Kárpule Ferenc hegedűművész  
 
Helyszín: 1088 Budapest, Horánszky u. 27.  
ÚJ NYITVATARTÁS!  
Hétfőtől-szombatig: 17-23 órig  
Vasárnap: 12-18 óráig

„Kulcsár Ágnes tipikusan posztmodern művész: megszüntetve megőrző és átalakító, expresszív festészet jellemzi. A divatos, harsány színhasználat helyett egy meditatív, szenzibilis tónusú világ alkotója. Kompozícióinak feltűnő jellegzetessége a lírai, zenei ihletettség. Valamiféle időtlen klasszicizmust árasztanak tájképei, kertrészletei; a magyar-tengerpart impressziói, hegyek, erdők, felhők, virágok festői érzéki intimitásai – néha szinte art-deco-s reminiszcenciákkal.   
A valamikori szigorú konstruktivista, geometrikus és lírai absztrakt emlékképek, alkotói attitűdök sem tűntek el, csak átalakulva, szerves komponálásmóddá változtak, állandóan keresve a maga egyéniségének megfelelő „kézírást”, kézjegyeket. Képeinek kettős természetét, a szerkezet hangsúlyozását, a környezet foltszerűségét, a motívumok tiszta rajzolata és a lendületes, ugyanakkor az alapvetően szemlélődő magatartás csak megerősíti anélkül, hogy ismétlődésekbe bocsátkozna. A fű, falevél, száradó gallyak, vagy a színüket bontogató virágok, világító egek, mesélő dombok, szelíd vizek, színes lepkék csak ürügyek arra, hogy Kulcsár Ágnes „etűdökben”, lírai telítődésekben beszéljen a világ szépségeiről.”
Ézsiás István szobrászművész

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fiktív Gasztrogaléria
1088 Budapest, Horánszky u. 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!



Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024