Vincze Ottó Ex nihilo kiállításán

Beszámoló: | 2013-01-14 22:00:15

A kiállítást Döme Gábor, művészettörténész nyitotta meg 2013. január 16-án este 6-kor.

Vincze Ottó nem tudott részt venni a kiállítás megnyitóján egy sajnálatos családi tragédia miatt. Ezért Döme Gábor, a kiállítás kurátora mutatta be a közönségnek az installációt. 

A kiállítás középpontjában két hatalmas, felfüggesztett ballon látható; amelyek "Creation" és "Ex nihilo" felirattal nyomatékosított homokárnyékot vetnek. Döme Gábor számos vonatkozási pontot és értelmezési lehetőséget tárt fel előttünk a megnyitón. Aki nem volt jelen, megnézheti a fenti videón. Szavai hallatán érdemes szabadjára engedni a gondolatainkat.

A másik helységben újabb szöveg-homok kompozíció fogadja az érdeklődőket. De itt az előbbivel ellentétben nem a homokra kerül a felirat, hanem a masszívan kiemelkedő, eltörölhetetlen feliratra - Nem múlik el soha - a homok. Első gondolatom az élet örök körforgása volt és a Prédikátorok könyvének jól ismert mondata: "Porból lettünk, porrá leszünk".  
Valamivel később a megnyitón tudtam meg, hogy a művész édesanyja mostanában hunyt el és emiatt nem vállalta a közszereplést. Ezúton szeretném kifejezni részvétemet... valóban van ami sohasem múlik el.  

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Molnár Ani Galéria
1088 Budapest; Bródy Sándor u. 22. 1. emelet

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024