Táncra perdültek a kiállítás látogatói

Tudósítás: | 2014-10-09 20:09:17

Vadon Gábor kubai témájú fotókiállításának megnyitóján a komoly tekintetű öltönyös látogatók közé bekíváncsiskodott néhány virgonc fiatal 'rendet bontani'.

A Salsa Cubanismo tánciskola figyelmébe ajánlottuk Vadon Gábor Benyomások Kubáról című fotókiállítását. A kubai salsa – a tánc szerelmesei nagy lelkesedéssel fogadták a rendezvény hírét, mert minél többet meg akarnak tudni a gyökereiről. Főleg azok, akik a Cubanismo-ban tanulnak, ahol a „Kubát-járt” tanárok olyan szenvedélyesen mesélnek a tánc kialakulásáról, mozdulatainak jelentéséről. Kapva kapnak az összes lehetőségen, amivel egy kicsit is közelebb kerülhetnek a kubai kultúrához; legyen szó koncertről, filmről, vetítésről és újabban akár kiállításról is.

Szenvedélyük  abban is megmutatkozik, hogy minden alkalmat megragadnak a táncolásra. Nem csak a koncerteken táncolnak, hanem akár a Westendben, a Városligeti parkban, az aluljáróban, a Balatonban, a mozik előtereiben is... bár ott az utóbbi alkalommal megpróbálta elvenni a kedvüket egy morcos biztonsági őr, aki útját állta a "rendbontásnak".

A kiállításmegnyitón is egy vérpezsdítő ruedát, egy autentikus körtáncot forgattak a fejükben, de óvatosságból a kiállításszervező beleegyezését kérték. Amikor kérdésük a kiállító fotográfus fülébe jutott, láss csodát, annyira megörült a váratlan fejleménynek, hogy felkapta a mikrofont és hangosan invitálta táncra a salsásokat. (Igen, ilyen is van :) ) Később pezsgővel is megkínálta őket és beszélgetésbe elegyedtek.

A meglepetés rueda, ahogy a kiállítás is, mindenkinek nagyon tetszett.                
Ilyen az, amikor a kultúra összeköti az egyébként teljesen különböző beállítottságú embereket – ha a biztonság kedvéért sem áll közéjük senki.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024