Ságvári Endre Tamás beszámolója: Száguldó kiállítás a föld alatt

Élménybeszámoló: | 2015-01-08 09:55:36

Egy december végi hűvös pénznélküli karácsony előtti reggelen a nyolcas buszról szokás szerint átszálltam a metróra. A rádiót átkapcsoltam zenére és leültem, hogy fejemből kinézve eljussak a Kálvin térig. Legnagyobb meglepetésemre egy kedves hölgyet láttam magammal szemben és nem a szokásos barkácsáruházi vagy mosóporos reklámokat. A szemüveget felrakva kiderült, hogy most végre nem akar nekem senki semmit sem eladni, hanem a BKV-s dolgozók képzőművészi alkotásait mutatják be a metrókocsik falán.

Nagyon jó volt látni a képeket, mert egyszerűen jók voltak, harmóniát sugároztak és kizökkentettek a mindennapi utazás unalmából. Gyorsan csináltam néhány fotót, azzal, hogy majd írók róla valamit az ünnepek után. Az ünnepek múltával sajnos hiába kerestem a képeket nem találtam és végül nem lett az egészből semmi, mint annyi más 2014-es tervemből.

Ma volt egy kis szabadidőm, így nem hagyott nyugton a dolog és próbáltam menteni a menthetőt.

Írtam néhány sort a BKV sajtósainak és láss csodát, egy óra múlva csörgött a telefonom és egy kedves „Kommunikációs Munkatársnő” tájékoztatott a részletekről:

A BKV idén harmadik alkalommal teremtett lehetőséget arra, hogy kreativitással, művészi érzékkel és jó kézügyességgel bíró kollégáik alkotásait megmutatják a nagyközönségnek is. Az idei BAM3 (BKV-s Amatőr Művészek) kiállítás érdekessége, hogy ezúttal nem a BKV Deák téri múzeumában láthatóak az alkotások, hanem az M2 és M4 vonalakon közlekedő két-két szerelvényen.      
Előreláthatólag január végéig látható a BKV utazó kiállítása, ahol 18 amatőr alkotó közel 40 munkája tekinthető meg az Alstom metrókocsikban.

Az alkotók között van fotós, festő, grafikus, bőrdíszműves és még sorolhatnánk…

Klassz ez a kezdeményezés, minél több ilyen kellene vizuálisan környezetszennyezett világunkba. Kár, hogy csak ez a két kocsi fut a képekkel és csak január végéig.      
 

Gratulálunk az alkotóknak és a szervezőknek!

Várjuk a folytatást és a képeket…

Mi a véleményed a beszámolóról?

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024