Mi lett veled Vasarely Múzeum?!?

Beszámoló: | 2016-05-26 22:05:07

Óbudán sétáltam a minap, élveztem a kellemes kora-nyáresti napsütést. A Fő tér még szellős volt, de már sikerült begyűjtenem a nyári fesztivál programfüzetét az Óbudai Múzeum bejáratánál elhelyezett állványról. Lassan egy hatalmas színpad körül fog nyüzsögni az óbudai kultúrérdeklődők apraja és nagyja - gondoltam, majd tovább bóklásztam a Szentlélek tér irányába.

Ahogy befordultam a sarkon, a 18-as busz megállója felé caplatva megszokásból felpillantottam a múzeum oldalára kifeszített Vasarely molinóra, mert az olyan magával ragadó. Amikor errefele jártam főiskolára, minden reggel mosolyt csalt a hajnali keléstől hunyorgó szemem sarkába. Most is jó érzéssel töltött el... kicsit még a nosztalgiázás is elfogott volna, ha helyette nem fogad ez a meglepő látvány a Vasarely Múzeum ikonikus bejárata előtt!

Jelentem a pontos idő 18:30-volt, ami azt jelenti, hogy a múzeum hivatalos nyitvatartása szerint zárás után alig egy órácskával vagyunk. Szerintem az utolsó dolgozók ilyentájt szokták elhagyni a fedélzetet, ami az aktuális helyzetben igencsak nehézkes lenne. Ugyanis páran tábort vertek a bejárat előtti árnyékos féltető alatt. S ahogy elnézem, ez nem fél órája történt... hiszen rendesen be vannak rendezkedve.

Teljes értetlenség, és megdöbbenés kerített hatalmába. Mi történt veled Vasarely Múzeum?!?         
Alig vártam, hogy hazaérjek és választ keressek az interneten.

Nincs nagy tragédia, a weboldaluk azonnal a várva-várt információval szolgált:   
a múzeum 2016. május 9-től felújítás miatt zárva tart! Nyitás 2017-ben.

Nos, ez megmagyarázza azt, hogy miért nem volt akkora jövés-menés, ami elvette volna a területbitorlók kedvét a letelepedéstől.        
A felújítást végzők bizonyára nem a főbejáraton közlekednek, hanem valami hátsó gazdasági bejárón. Azért az mégis sajnálatos, hogy a porta rendbentartására nem jut kapacitás :( persze lehet, hogy csak rosszkor voltam rossz helyen :)

Ami viszont biztos, hogy a múzeumban gőzerővel folyik a munka továbbra is, és most nem csak a tatarozásra gondolok, hanem arra, hogy a Vasarely Múzeum önkénteseket keres a zárvatartás idejére is!

A Szépművészeti Múzeum tagintézményeiben a Nemzeti Galéria után múzeumunkban is elindul az önkéntes program. A zárvatartás alatt az önkéntesek irodai-, kutató-, és kommunikációs munkájukkal segítenék a Múzeum mindennapi tevékenységén túl az izgalmas, gazdag kulturális életű városrész és a Múzeum épületének közös kutatását, megismerését.

Így várják azok jelentkezését, akik irodai háttérmunkában, kutatásban, illetve kommunikációs munkában szeretnének részt venni.

Jelentkezni magyar nyelvű önéletrajzzal, valamint kitöltött jelentkezési lappal a volunteer@szepmuveszeti.hu címen lehet, további részletek az alábbi linken találhatóak:        
http://onkentes.szepmuveszeti.hu/index.php?option=com_frontpage&Itemid=42

 

 

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Vasarely Múzeum
1030 Budapest, Szentélek tér 6.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024