Ha sajtból van a hold, kolbászból a kerítés... akkor lehet marcipánból a szoba

Beszámoló: | 2012-11-02 12:50:09

Marcipániában minden marcipánból készül; a játékok, a festmények, az állatok és az épületek is... Sőt ha elég mélyen bemerészkedünk a birodalomba, akkor találunk egy szobát, ahol a parketta, azon a szőnyeg és a bútorok, még a falak és a rá függesztett fesmények és tükrök, a szőnyegen várakozó kutya és a tálkájában az ízletes csontok mind-mind a legfinobabb marcipánból készültek.

Több marcipán múzeumot találhatunk szerte az országban. De ha olyan helyre mennénk, ahol a család apraja nagyja élvezettel szemlélődhet, akkor az egri Marcipánia a legjobb választás.

Kopcsik úr, a fő marcipán művész igazán kreatív ember, aki bármit képes élethűen elkészíteni cukorból és marcipánból. Ő nem csupán állítja ezt, hanem meg is teszi és alkotásai kiállítja egri múzeumában az édesszájú látogatóknak.

A Marcipániában mindenki talál valami csodálatra méltót. A szenvedélyes gyűjtők marcipán bélyegeket és képeslapokat. A művészet kedvelők híres festmények és szobrok marcipán-másolatát. A gyermekek mesefilmek hőseit és játékokat. A hagyományőrzők díszpárnákat és kötényeket marcipánból, valódi marcipán fonállal hímzett népi motívumokkal. A zenészek cukormázas hangszereket. A gourmandok gyönyörű marcipán étkészleteket és még sorolhatnánk hogy mimindent.

Az ember szája nem egyszer tátva marad ebben a múzeumban. De nem csak a látvány miatt, hanem azért is hátha véletlenül belerepül valamelyik kalandvágyó marcipán figura... hiszen az incsiklandó marcipán illat ki tud szökni az őket védő üvegkalitkákból, akkor nem kizárt hogy egy alma is kigurul... Na de ne veszítsük el a fejünket! Ha mindent jól megnéztünk, a Marcipánia tőszomszédságában találunk egy kis marcipán boltot, ahol kedvünkre vásárolhatunk és nassolhatunk az ízletes desszert különlegességekből.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Kopcsik Marcipánia
3300 Eger, Harangöntő utca 5.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024