Célba értek a festőverseny résztvevői

Beszámoló: | 2012-09-08 12:07:54

Profi- és amatőr képzőművészek mintegy félszáz képpel vettek részt a júniusban rendezett Pesthidegkúti festőversenyen. A mindössze egy napos rendezvény végén zsűri választotta ki a 10 helyezettet és további 23 alkotást javasolt bemutatásra. Ezekből a művekből nyílt kiállítás a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A verseny meglehetősen "rövidtávú". A résztvevők a reggeli nevezést követően még ugyanazon a napon délután 4 órakor adták le képeiket. Nem meglepő, hogy sokan félkész képekkel jelentkeztek; bár olyanok is akadtak akik több festménnyel, grafikával neveztek. A zsűrinek nehéz dolga lehetett. Döntésük az egyéni látás- és kifejezőmódra alapult, ami addigra már a legtöbb képen kirajzolódott.

Az alkotók az elmúlt hónapokban lehetőséget kaptak a művek befejezésére, így végül a képek teljes pompájukban kerültek a műkedvelők elé a kiállítás szeptember 3-i megnyitóján.

Az eseményen Dolhai István, a Kultúrkúria igazgatója köszöntötte a kiállítókat és közönségüket, majd Dévényi János festőművész/zsűri-tag nyitotta meg a kiállítást szívhez szóló beszédével. A rendezvényt Bonkáló Éva előadóművész és Kilin Ildikó színművésznő előadása, illetve Magyar Ari szavaslása és Szöllős Luca furulya-játéka tette ünnepélyessé. Ugyanitt került sor a díjak átadására is, amelyet követően a győztesek a versenyről és a megmérettetés élményeiről számoltak be a D1 TV munkatársainak. A kultúra televíziójának felvétele megtekinthető a fenti lejátszóval, a kiállítás pedig szeptember 16-ig látogatható minden nap 10 és délután 4 óra között.

Mi a véleményed a beszámolóról?

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024