Bemutatkozik Czeilinger Dorina

Beszámoló: | 2014-11-05 11:38:43

A minap Czeilinger Dorinával beszélgettem. Arról áradozott, hogy mekkora élmény számára 18 éves fejjel belevágni egy kiállításba. Na ekkor leesett az állam! A képek amiket megmutatott olyan gyakorlatot és tapasztalatot sugalltak, ami alapján idősebbnek gondoltam.

Dorina elmondta nekem, hogy Budapesten él, és jelenleg Vecsésen tanul a Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskola és Gimnázium végzős diákjaként. Tehát nem elhanyagolható kötelezettségei (pl. érettségi felkészülés) mellett alkot folyamatosan és készül a nagy eseményre...

Kíváncsian hallgattam, amit a művészetéről mesélt:

"Többféleképpen próbálkoztam a mindenféle technikának az elsajátítására. Külön öröm volt számomra, amikor megismerkedtem a pontozás technikájának művészetével (pointillizmus), hiszen a színezés számomra mindig is egy kihívást jelentett. Az, hogy több ezernyi pont egy egységet tud alkotni az első perctől kezdve lenyűgözött. Ezt követően egy 21. századi, kortárs festőművész egyedi és lehengerlő munkái inspiráltak arra, hogy vonalak illetve formák segítségével hozzam létre alkotásaim teljességét. Az ő alkotásai bonyolult témákat értőn megkomponált alakcsoportokkal illetve idealizált képekkel hoztak létre. Ezekből kiindulva kezdtem meg önálló absztrakcióm kialakítását. Mára mind a vonalazás, mind a pontozás technikáját sikerült elsajátítanom. Van mikor a két kivitelezési mód találkozik a rajzaim során.

Az érzés, amikor rajzolok, felbecsülhetetlen. Ilyenkor egyfajta láthatatlan burokba kerülve kizárom a körülöttem lévő világot. Rajzolni így éjszaka szeretek a legjobban.    
Általában olyan szinten sikerül belemélyülnöm egy-egy rajz kidolgozásába, hogy csak később veszem észre, hogy már a Nap is felkelt..."

Mi a véleményed a beszámolóról?

Kapcsolódó cikkek

Tudj meg többet:

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága V2024