William Kentridge: Itt se vagyok, a ló nem is az enyém

Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2011.09.20. - 2011.10.16.

Megnyitó szeptember 20-án délután 3-kor. A kiállítást megnyitja György Péter esztéta. A Szépművészeti Múzeumban szeptember 20-án nyíló kamara-kiállításon a művészt bemutató portréfilm mellett az egyik legújabb munkája, egy 8 filmből álló installáció is látható lesz, amelynek címe: "I am not me, the horse is not mine" - "Itt se vagyok, a ló nem is az enyém"

William Kentridge egyik legnagyobb különlegessége az a természetesség és invenció, amivel a filmezést, rajzolást, szobrászatot, animációt és előadó-művészetet összeházasítva képes átalakítani a drasztikus politikai eseményeket megrázó költői allegóriákká.

Munkáinak egyik technikai különlegessége, hogy a digitális képalkotás korában ő továbbra is analóg módszerekkel készíti szénrajzokból felépülő filmjeit. Cégérévé vált az a technika, ahogyan grafikáit és papír kollázsait apró mozgatások egymásutánjában felveszi.

Storyboard és forgatókönyv nélkül készíti filmjeit, egy jelenség megragadására fókuszál, amely a rajzlapon kezd el önálló életet élni. Ezt hagyja kibontakozni, amitől minden egyes filmjét a folyamatos mozgás és változás virtuóz eleganciája hatja át.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága