William Kentridge: Itt se vagyok, a ló nem is az enyém

Budapest, Szépművészeti Múzeum, 2011.09.20. - 2011.10.16.

Megnyitó szeptember 20-án délután 3-kor. A kiállítást megnyitja György Péter esztéta. A Szépművészeti Múzeumban szeptember 20-án nyíló kamara-kiállításon a művészt bemutató portréfilm mellett az egyik legújabb munkája, egy 8 filmből álló installáció is látható lesz, amelynek címe: "I am not me, the horse is not mine" - "Itt se vagyok, a ló nem is az enyém"

William Kentridge egyik legnagyobb különlegessége az a természetesség és invenció, amivel a filmezést, rajzolást, szobrászatot, animációt és előadó-művészetet összeházasítva képes átalakítani a drasztikus politikai eseményeket megrázó költői allegóriákká.

Munkáinak egyik technikai különlegessége, hogy a digitális képalkotás korában ő továbbra is analóg módszerekkel készíti szénrajzokból felépülő filmjeit. Cégérévé vált az a technika, ahogyan grafikáit és papír kollázsait apró mozgatások egymásutánjában felveszi.

Storyboard és forgatókönyv nélkül készíti filmjeit, egy jelenség megragadására fókuszál, amely a rajzlapon kezd el önálló életet élni. Ezt hagyja kibontakozni, amitől minden egyes filmjét a folyamatos mozgás és változás virtuóz eleganciája hatja át.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Szépművészeti Múzeum
1146 Budapest, Dózsa György út 41.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága