Tükörben a világ

Esztergom, Duna Múzeum, 2015.03.13. - 2015.03.30.

Az idei Víz Világnapja mottójához kapcsolódva – Víz és fenntartható fejlődés – 2015. március 13-án a nagy sikerű Tükörben a világ kiállítás érkezik múzeumunkba.

Az interaktív tárlat a fenntarthatóság ösvényére kalauzolja az érdeklődőket; a látogató megismerheti hazája és más nemzetek ökolábnyomát, kiszámolhatja hány kilométert is utazott reggelije a termőhelytől a reggeliző asztalig. A kiállítás középpontjában a tudatos vásárlás (magában foglalva a fogyasztói döntéseink különféle hatásait), a közösség, a felelősségvállalás és a szeretet áll. A tárlathoz kapcsolódó foglalkozásra előzetes bejelentkezéssel fogadunk felső tagozatos és középiskolás csoportokat. A részvétel díjtalan!

A Tükörben a Világ csapatot a Zöld Fiatalok és a Cellux Csoport alapította; 2006 óta tartanak a globalizáció témáját feldolgozó interaktív foglalkozásokat gyerekeknek és fiataloknak. Üzenetük: az ember cselekvő lény, aki a szűkebb-tágabb világ történéseinek nem passzív elszenvedője, hanem kreatív alakítója. A kreatív civil csapatot később egészítette ki az ÖKO-Pack Nonprofit Kft., hogy a kiállítás még több emberhez juthasson el és akár külföldön is képviselje hazánk alkotóinak elképzelését a fenntarthatóságról. A Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács 6 éve szakmai támogatóként segíti a kiállítást.

CÍMKÉK: tudományos-ismeretterjesztő | tematikus gyűjtemény |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Duna Múzeum
Esztergom, Kölcsey Ferenc u. 2.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága