Vastagh 150! - Nem csak állatszobrász

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2018.08.10. - 2018.10.07.

Emlékkiállítás ifjabb Vastagh György szobrászművész születésének 150. évfordulója alkalmából

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum Képzőművészeti Gyűjteményének legjelentősebb egységét a 150 évvel ezelőtt Kolozsváron született ifjabb Vastagh György állatszobrai képzik. 

A "Nem csak állatszobrász” című emlékkiállítás állatszobrai mellett foglalkozik a művész monumentális emlékműveivel és tárgyalja kisplasztikai-, valamint éremművészeti munkásságát is. A budai Várnegyedben álló gróf Hadik Andrást lovon ábrázolt művének, valamint a Csikós című kétalakos köztéri szobrának kicsinyített változatai az 1930-as évektől szerepelnek a Herendi Porcelángyár sikertermékei között. Éremművészeti tevékenységének példái között leginkább arcmásokat találunk, de fellelhetünk városképet és állatábrázolást is.

 

A tárlaton a látogatók Magyar Mezőgazdasági Múzeum gyűjteményéből válogatott alkotások mellett láthatnak a Magyar Nemzeti Múzeumból, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumból, a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galériából, a Herendi Porcelánművészeti Múzeumból és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt-től, illetve magángyűjteményekből kölcsönzött műtárgyakat is.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága