Unfold

Budapest, K.A.S. Galéria, 2017.06.14. - 2017.08.05.

 
Az UNFOLD latin-amerikai és kelet-európai művészi jelenlétről alkotott nézőpontjának célja a párbeszéd megindítása a művészi- és gyűjtői gyakorlatokról mindkét régióban, hogy megértsük fejlődésüket és kialakulásukat az idő folyamán. Napjainkban, amikor a bevándorlás és a sokféleség napi jellegű hírek, az UNFOLD egy olyan kiállítás, mely arra bíztatja közönségét, hogy gondolja át a sztereotípiákat, fogalmakat és a másokkal állított elvárásokat.  
 
Mindkét régió instabilitásának ellenére, a művészek nem álltak le munkájukkal sem a keleteurópai szocialista államok elnyomása alatt, sem a latin-amerikai katonai diktatúrák során. Épp ellenkezőleg, ezek a körülmények kreatív vakmerőségként szolgáltak a művészek és a művészetet pártolók számára a nehéz időkben. A művészek ugyanis kénytelenek voltak a társadalmi elnyomás és cenzúra analógjában kifejleszteni gyakorlataikat.  
 
A kiállítás médiumként szolgáló papír alapú műveket mutat be, melyekre azon kihívásokra való válaszként tekint, amikkel a művészeknek egy médiumokkal egyre csak telített világban kell szembenéznie. Egy kurátori döntés részeként keresi még ezen művészek csoportjának motivációját, miközben elkötelezett a kulcsgyakorlatok és saját párbeszédük kialakítása mellett.  
 
A kiállító művészek a következők: Amadeo Azar (Argentína), Rodrigo Torres, Pedro Varela (Brazília), Barabás Zsó (Magyarország), Daniel Alcalá, Omar Arcega, Marcos Castro, Héctor Falcón, Jésica López, Tania López Winkler, Quirarte + Ornelas, Jacobo Alonso (Mexikó), José Vera Matos (Peru).

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

K.A.S. Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága