Tammam Azzam és El-Hassan Róza : Szíria hangjai

Budapest, Léna & Roselli Galéria, 2014.05.15. - 2014.06.10.

A kiállításon Tammam Azzam digitális nyomatai ésmEl-Hassan Róza agyagszobrai tekinthetőek meg.

Szíria hangjai (Syrian Voices) kezdeményezés alapítói és támogatói Shadi Alshhadeh és El-Hassan Róza. A projektet 2012 januárjában indították el Kairóban, ami elsősorban a szociális kérdések és a művészet kapcsolatát kutatja.

2014. május 15-én nyílt meg a Szíria hangjai című kiállítás a Léna & Roselli Galériában.  Tammam Azzam  és El-Hassan Róza kiállítók szír származású művészek, akik a hazájukban történő erőszakos események és háborúk ellen kívánnak művészetükkel fellépni. A Syrian Voices kezdeményezés jelentős képviselőiként adnak hangot gondolataiknak és céljaiknak a kiállításon.
Tammam Azzam a digitális média és a street art médiumait használja fel, hogy reflektáljon Szíria egyre romló helyzetére. 2013 elején kapott a Freedom Graffiti című alkotása jelentős sajtóvisszhangot. Damaszkusz egyik háború által lerombolt épületére festette fel Gustave Klimt Csók című alkotását ezzel lépve fel szülőhazája szenvedése ellen. Művei poétikus egyszerűsége jellemzőek a szír kultúrára és az életfelfogásra. 
 
El-Hassan Róza a 90-es években szintén a hétköznapi tárgyak poézisével  és konceptuális feldolgozásával indította művészeti pályáját. Az emberi jogok elkötelezet szószólója, de munkái nem vesztették el az utóbbi időben sem játékosságukat. A kilencvenes évektől több mint háromszáz helyen mutatta be munkáit. Szír származása mellet hazánk egyik  legaktívabb művésze. Számos képe az erőszakmentes ellenállás elvét hirdeti.
El-Hassan Rózát az Inda Galéria képviseli.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Léna & Roselli Galéria
Budapest V. ker.; Galamb u. 10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága