Szépet álmodom

Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2017.02.15. - 2017.02.25.

2017. február 15-én a Daganatos Gyermekek Világnapján kerül sor a daganatos és fogyatékkal élő gyermekek alkotásainak első kiállítására a Magyar Nemzeti Galériában, a Látom az Életed blog írója, Theodorovits Andrea szervezésében.  
 
A kiállítás célja
A daganatos és fogyatékkal élő gyermekek kapják a legkevesebb figyelmet az egészséges társadalomtól, pedig hiszem, hogy ha érzik, hogy fontosak, mindent könnyebben átvészelnek. A kiállítás többek között erre is lehetőséget biztosít. Végre még többen megismerhetik a másik dimenzió világát, benne a gyermekek lelkét, álmát. A kiállítás 10 napon keresztül lesz megtekinthető az ország legcsodálatosabb galériájában. A jelentkezők részt vehetnek bármilyen művel, amelynek elkészítésére az állapotuk lehetőséget biztosít, hiszen a lényeg most valóban az alkotás és a bizonyítás boldogsága. Lehet ez egy rajz vagy egy kézlenyomat, két hajszál összekötve vagy épp egy gyufaszálakból épített kreáció, egyszóval bármi, ami az álmát, a lényét, a megélt valóságát mutatja be.  
 
Alkotások 
A kiállításon olyan daganatos, valamint fogyatékkal élő gyermekek művei láthatóak, akik 2017. február 15-ig még nem töltik be 18. életévüket. Nevezni bármivel lehetett, csupán egy fénykép kellett a jelentkezőről, valamint néhány, a család által megírt sort, mely az alkotóról szól, és nem a betegségéről. Arról, hogy ki is ő valójában, elfeledve a csatákat és fájdalmakat. A rövid ismertetőn kértek feltüntetni egy, a család tulajdonában lévő bankszámlaszámot is, hogy a kiállítás látogatóinak lehetősége lehessen a célzott támogatásra.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Nemzeti Galéria
Budapest, Szentgyörgy tér 2. - Budavári Palota B, C, D épület

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága