Piranesi-díj 2016

Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2017.01.25. - 2017.02.23.

Nemzetközi építészeti kiállítás

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.
 
Az idei résztvevők a grazi, a bécsi, a budapesti, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a ljubljanai és a maribori egyetemek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture és a Fachhochschule Kärnten voltak. A diákok a fent említett karokon keresztül pályázhatnak a Piranesi Díj hallgatói kategóriájának díjára. A munkákat minden évben október végéig választják ki.
 
A 2016. évi Piranesi-díjat, amelyet 2016. november 19-én adtak át Piránban, a ljubljanai Plecnik-ház felújítása nyerte el, a tervezők Maruša ZOREC, Maša ŽIVEC, Matjaž BOLČINA (Arrea Arhitekti).
 
Különdíjban részesült a Jigiya So Rehabilitációs Központ, (Kati?, Mali), tervezői Emilio CARAVATTI és Matteo CARAVATTI, Olaszország, valamint a vierschach-i Tűzoltó állomás (Pedevilla Architetti, Olaszország)
 
A FUGA már negyedik alkalommal mutatja be az aktuális kiállítást.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

FUGA Budapesti Építészeti Központ
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága