Piranesi-díj 2016

Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ, 2017.01.25. - 2017.02.23.

Nemzetközi építészeti kiállítás

A Piráni Építészeti Napok a világ egyik legnagyobb múltú nemzetközi építészeti konferenciája, amely minden évben bemutatja a legfrissebb építészeti trendeket és a leginnovatívabb térformálási ötleteket. A konferenciát több kapcsolódó építészeti kiállítás is kíséri, közülük a legfontosabb a Nemzetközi Piranesi Építészeti Kiállítás: az előző két év munkáiból Ausztria, Csehország, Görögország, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Szlovákia és Szlovénia jelölőbizottságai választják ki országonként azt az öt projektet, melyek bemutatkoznak a tárlaton és versenyeznek a Piranesi-díjért.
 
Az idei résztvevők a grazi, a bécsi, a budapesti, a spliti, a zágrábi, a pescarai, a trieszti, a ljubljanai és a maribori egyetemek építészkarai, valamint a londoni Architectural Association School of Architecture és a Fachhochschule Kärnten voltak. A diákok a fent említett karokon keresztül pályázhatnak a Piranesi Díj hallgatói kategóriájának díjára. A munkákat minden évben október végéig választják ki.
 
A 2016. évi Piranesi-díjat, amelyet 2016. november 19-én adtak át Piránban, a ljubljanai Plecnik-ház felújítása nyerte el, a tervezők Maruša ZOREC, Maša ŽIVEC, Matjaž BOLČINA (Arrea Arhitekti).
 
Különdíjban részesült a Jigiya So Rehabilitációs Központ, (Kati?, Mali), tervezői Emilio CARAVATTI és Matteo CARAVATTI, Olaszország, valamint a vierschach-i Tűzoltó állomás (Pedevilla Architetti, Olaszország)
 
A FUGA már negyedik alkalommal mutatja be az aktuális kiállítást.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

FUGA Budapesti Építészeti Központ
1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 5.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága