Tradíció - innováció

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, 2015.01.07. - 2015.01.29.

A Ferenczy Noémi-díjas textilművész és ötvösművész, Pasqualetti Eleonóra és Kálmán László közös tárlata.

A kiállítás megnyitójára 2015. január 15-én 18 órakor kerül sor.

"Azokat a munkáimat szeretném összegezni, melyek a tradíció – innováció kérdéskörre irányulnak. A test és a lélek szétválását vizsgálom a halál beálltával, hol a szakralitásban, a történeti misztériumban, hol pedig napi életünk profán képzeletvilágában, az emberi ésszel felfoghatatlan örökkévalóság hideg idegenszerűségével.

Az innováció és tradíció számomra a hagyományok újraértelmezését jelenti; azt hogy a keresztény európai civilizáció kulturális értékrendje miként változik. A pozitív helyzetek milyen káros változásokkal járnak, és ebben az átalakulásban felmerül a kockázat kérdése is. Egy profán Európát akarunk – e, vagy a hagyományokat továbbépítve egy megújult keresztény európai kultúrát. Munkám az utóbbi melletti elkötelezettségemet fejezi ki."

Pasqualetti Eleonóra  textilművész

 

"Az általam készített plasztika kiindulópontja a labirintus , mint szimbólum, mint a világban való eligazodás nehézségeinek absztrakt ábrázolása, mint  az olyan racionális világmagyarázat vizuális leképezése,melyben kódolva van a megoldás.

Az útvesztő síkbeli ábrázolásának motívumait térbeli plasztikává formáltam. A megjelenítésnél az érdekelt,hogy a síkbeli ábrázolásnál mennyivel több vizuális információt hordoz a térbe hajtogatott síkbeli motívum? A transzformáláshoz az ötvösség hagyományos technikái mellett a lézervágást, mint korunk egyik csúcstechnológiás anyag megmunkálási módját  is használtam. Az kontrasztos anyaghasználat: a rozsdásított acél mellé társított csiszolt sárgaréz, az áttört formák ,a lebegés érzését keltheti a szemlélőben.

A kiállításon hasonló motívumok felhasználásával készült használati tárgyakat is kiállítok, paravánokat, és világítótesteket."

Kálmán László ötvösművész

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósult meg.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága