Oláh Tibor: Lélekjelenlét/Érintett dolgok

Debrecen, Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház, 2017.01.20. - 2017.02.24.

Oláh Tibor fotóművész Debrecen művészeti életének egyik markáns, önálló szellemiséget képviselő alkotó egyénisége. 1967-ben induló fotós pályája alatt számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt. 1971-ben rendezte első debreceni tárlatát a Kossuth u. 1. sz. alatti kiállítóteremben. A Magyar Kultúra Napjához közel, egykori első önálló kiállítása helyszínén, január 20-án, 17 órakor nyílik retrospektív tárlata a Debreceni Művelődési Központ megújult Belvárosi Galériájában. 
 
1981 óta tagja a Magyar Fotóművészek Szövetségének, 1982 óta a Művészeti Alapnak. Országos és helyi fotópályázatok első és második díjai fémjelzik pályafutását, 2000-ben Debrecen Kultúrájáért Díjban részesült. 1981 óta az MTI fotóriportereként dolgozik, szakmai munkásságának elismeréseként 2005-ben elnyerte Az év fotóriportere címet. Számos könyvben és önálló fotóalbumban jelentek meg fotói, emellett megtalálhatóak képei az MTI Fotóarchívumában, külföldi gyűjteményekben és magántulajdonban. 
 
50 év munkásságából válogat a Magyar Kultúra Napjához kötődő visszatekintő kiállítás. 
 
Oláh Tibor így vall magáról: 
"Debrecenben születtem, minden időmet Debrecenben töltöttem, innen indulok, ide érkezek. Erős hangulatú emberi és tárgyi környezetben töltöm és élem itt az időmet. Családtagjaim, barátaim sokat jelentenek, rajongok a tehetségekért, az emberi teljesítményekért. Torkon ragad a fény, a zene, a művészetek, a csillagászat, a képességeim szerint megérthető univerzum és a tehetséges emberek produkciója. Úgy alakult, hogy egy kamerával gondolok reagálni mindezekre.  
 
Eddigi munkálkodásomat illetően, tapasztalataim egybefoglalása a célom, fotográfiai eszközökkel, de nem feltétlenül követve a szűken vett fényképészeti szakmaiságot. Vágyam lenne a fotóimat abban a körben tartanom, amit a széles értelemben vett kultúráról gondolok. Nem sorolom érdeklődéseimet skatulyákba. Divatok, trendek nem érintenek, azokat csak újabb divatok, trendek követik mechanikusan. Nem véleményezem mások tevékenységét, odaadó híve vagyok a tehetségnek, az összhangnak, az empatikus együttműködésnek, a jó céloknak."

CÍMKÉK: fotókiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Debreceni Művelődési Központ - Belvárosi Közösségi Ház
4024 Debrecen, Kossuth utca 1.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága