Németh Marcell: Pozíció

Budapest, Várfok Project Room, 2015.02.19.

Megnyitó: 2015. február 19, CSÜTÖRTÖK | 18.30 és 20.30 óra között

A kiállítás nyitva: 2015. 02. 20 – 2015. 03. 21., kedd-szombat 11 és 18 óra között.

2015 februárjában a Várfok Project Roomban ismét egy fiatal szobrászművész, Németh Marcell (1982, Budapest) mutatkozik be. Az alkotó neve – aki most legújabb szobrait mutatja be a közönségnek – ismerősen csenghet a Várfok Galéria rendszeres látogatóinak, hiszen egy művét 2013-ban már kiállítottuk az Eau de Couleurs című csoportos kiállításunkon.

Németh Marcell munkáit a síkkal való játék határozza meg, reliefszerű alkotásai átmenetet képeznek a két- és háromdimenzió között. Az egymásra rétegzett síkok messziről grafikus jellegűek, ám a műveket közelebbről szemlélve feltárul előttünk az aprólékosan egymásra helyezett acéllemezek, valamint a lapokba vésett vonalak finom összhangja.

A Derkovits- és Finta-ösztöndíjas, valamint a MAOE diplomadíjával kitüntetett alkotó több egyéni, és számos csoportos kiállításon bemutatta már alkotásait. Nagyvárosi ember lévén, művészi érdeklődése középpontjában az urbánus, ember által épített környezet áll, szobrain tipikusan városi helyszínek (pl. közlekedési eszközök belső terei, metróaluljárók, ipari tájak, villanypóznák) tűnnek fel. Alkotásai alapvetően különböző tér-élmények köré szerveződnek, amelyek mindig redukált, szimbolikus formában vannak jelen az alkotásokon, minden esetben emberek nélkül.

Németh Marcell a Project Roomban bemutatott sorozatával, a Külső térrel a legintimebb jellegű épületbe, otthonába/műtermébe vezeti a nézőket. Itt már csak keretként jelenik meg az épített tér – ablak- és ajtókeretek formájában – amin keresztül a kinti világ, a külső tér tárul fel előttünk. A nézői pozíció ambivalens: bentről, az otthon nyugodt közegéből kinézünk a szabadba, ám mégis csukott nyílásokon keresztül. A fém rideg szürkeségében megjelenő ébredező természet, a fák rügyező hajtásainak élénk zöldje oldja fel a kompozíciókat. 

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Várfok Project Room
1012 Budapest, Várfok u. 14.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága