Németh Hajnal: FEHÉR DAL - Többek között

Budapest, Trafó Kortárs Művészetek Háza, 2017.02.09. - 2017.03.09.

A Berlinben élő Németh Hajnal, a magyar kortárs képzőművészet évtizedek óta meghatározó alakja, képviselte már Magyarországot a Velencei Biennálén 2011-ben és többek között olyan intézményekben állította ki korábban már műveit, mint a párizsi Palais de Tokyo, a madiridi Reina Sofia Múzeum, a bécsi mumok, a stockholmi Moderna Museet, vagy a berlini Martin-Gropis-Bau.
 
A Trafó Galériában megrendezésre kerülő FEHÉR DAL - Többek között című kiállításának egyik kiindulópontja Roy Harper 1970-es I Hate The White Man című dala. A fehér brit dalszerző önkritikus attitűdje inspirálta a művészt, aki apró vizuális, vagy szöveges változtatásokkal manipulált már korábban több popkulturális alkotást is. Németh az irónia és a humor minimalista művészeti eszközeivel változtat át mainstream nyugat-európai kulturális termékeket politikai statementté, vagy kritikai eszközzé.
 
A kiállítás, mely a Work Song - As Time Goes By című musical film ősbemutatója is egyben, organikus folytatása Németh performatív, különböző zenei műfajokat integráló programjának.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Trafó Kortárs Művészetek Háza
1094 Budapest Liliom u. 41.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága