Múló örökkévalóság

Budapest, Budapest Pont, 2016.07.09. - 2016.07.10.

7 csatornás videóinstalláció Japánban a lét múlékonyságát jelképező cseresznyevirágzás híres vibráló, ám tiszavirág életű szépségéről.

A különleges természeti esemény a 2011-es japán földrengés és cunami, illetve az azt követő nukleáris katasztrófa óta további jelentéssel bővült - az élet megújulásának és feltámadásának reményét is szimbolizálja.

A japán származású művész, Chie Yamayoshi a mesterségességet és a természetet rétegzi egymásra azáltal, hogy rekonstruálja a virágzást egy 7 csatornás vetítés keretében. A néző teljesen elmerül az installáció világában, körbeveszi a láthatatlan szél, amely képernyőről képernyőre fújja a szirmokat, miközben látványosság és fenség halkan összefonódik.

A felvételek Japánban készültek, egy évvel a katasztrófa után, amikor a szél nyughatatlanul fosztotta meg szirmaitól a virágba borult fákat. A hulló szirmok egytől egyig számítógép által generáltak, aprólékosan felépített utánzatok. A Múló örökkévalóságban a mulandó állandóvá válik, a természet pedig megőrződik miközben a mesterséges határain belül maradunk.

Videóinstallácó (rendező, producer, operatőr): Chie Yamayoshi   
CGI-megvalósítás: Noriaki Matsumoto

A művészről:

A Los Angeles-i videóművész és filmes, Chie Yamayoshi Japánban nevelkedett, ahol TV-s rendezőként és riporterként dolgozott. Miután elhagyta a kereskedelmi szakmát és elkezdett avant-garde alkotásokat készíteni, az Egyesült Államokba költözött egy japán állami ösztöndíjjal, ahol film és videó szakon végzett a CalArts-on, illetve stúdióművészet tanult a UC, Irvine-en. Széles körben és számos országban mutatta be munkáit, többek között a Los Angeles-i Laguna Art Museum, UCLA Hammer Museum of Art, REDCAT Theater, Japanese American National Museum, a sydneyi Contemporary Exhibitions, Artspace, Art Chicago, a párizsi Collectif Jeune Cinéma, a vilniusi "Kino Pavasaris", A Street at Poznan (Lengyelország), és a Gallery Suzuki, Kyoto (Japán) kiállítótereiben.

A belépés ingyenes.

CÍMKÉK: instállációs kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Budapest Pont
1053 Budapest, Királyi Pál utca 18.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága