Molnár Ágnes Éva: A család albuma

Budapest, VILTIN Galéria, 2016.04.27. - 2016.05.07.

A VILTIN Galéria örömmel vállalkozott arra, hogy soron következő kiállításán MOLNÁR Ágnes Éva multimédia művész - a család tematikájához a társadalmon belüli nemi szerepek vizsgálatával és azok vizuális megfogalmazásával foglalkozó - DLA-kutatásához kapcsolódó műveit mutassa be.

A család albuma kiállítás hat, nagysebességű kamerával készített videómű és nyolc fotográfia egységéből áll, amely több vonalon is kapcsolódik a művész eddigi sorozatainak tematikáihoz.

A Polgárháborúk, a Kötésben, a Tribute a közösségi élet gender szerepeire reflektál: MOLNÁR egy-egy ikonikus beállításban a munka, a párkapcsolat kisebb-nagyobb szociális egységeiben zajló negatív és pozitív eseményeket kritikusan, vagy éppen a tiszteletadás attitűdjével mutatta be. A család albuma sorozatban a család kötelékére, a legbelső bizalmi egységre, az egymásrautaltság meglétének jelentőségére, a kötelékből adódó örömre helyezi a hangsúlyt. 

A képeket az alkotó két csoportra osztotta: az “Egység” fejezet képei nem rögzítenek beazonosítható családi eseményt, a helyzetek többsége szigorúan rendezett, amelyeket a művész alakított ki a modellek figyelembevételével. Ez a képsor a családi viszonyokat, s a családot, mint egyenrangú egyének közösségét mutatja be. Az “Emlékezet” képeit azok a bensőséges események alkotják, melyeket az emberi emlékezet rögzít és megőriz; keverednek banálisnak tűnő, mindennapos pillanatok és kiemelt események. A munkák médiumválasztását indokolja, hogy a családi archívumba a poszt-fotográfia korában bekerülnek már mozgóképek is, ugyanakkor a művész alkotásai átmenetet képeznek álló- és mozgókép között. A belső viszonyokra és a család egységére koncentrálva a két műcsoport együttesen a családot, mint ideát értelmezi, annak eseményeit dokumentálja és tárja elénk album formájában.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

VILTIN Galéria
1061, Budapest, Vasvári Pál utca 1.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága