UTOPIA: A Belső Város lenyomatai

Budapest, Várfok Galéria, 2014.01.22. - 2014.02.22.

Misetics Mátyás fotóművész urbánus térbe transzformált Google Maps-világon keresztül tárja elénk karakteres képi világát. Megnyitó: január 22. 19.00 – 21.00.

Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai vizuális kommunikációs színtérnek: fotóművész, divatfotós, a képi világ értő kutatója, oktató több felsőoktatási intézményben és egy kommunikációs cég kreatív igazgatója.

Fotóművészeti munkáit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. 2007-es Artificial Light sorozata – mely 2013-ban szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria A magyar fotóművészet az új évezredben c. kiállításán – megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új irányvonalat indított el a hazai kortárs fotóművészetben, melynek hatása a mai napig érződik. Misetics Mátyásnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galéria nagy terében. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve az Artificial Lighton át legújabb, 2014-es UTOPIA című sorozatáig.

Misetics Mátyás művészetének meghatározó fogalmai: az éjszaka sötétje, megrendezett jelenetek, éber álomba meredt alakok, mesterséges fények, az aszfalt feketeségéből felfénylő útjelek. Legújabb sorozatában a már jól ismert urbánus éjszakai jeleneteinek világa kerül továbbgondolásra, melyet a Google Maps automatizált algoritmusai által torzult tájak és városképek inspiráltak.

A kiállításon láthatók lesznek még Misetics kevésbé ismert, táji környezetet bemutató, transzcendens fotói is.

Az alkotó kezdetektől fogva párhuzamosan foglalkozott több művészeti ággal, így a kiállításon a fotósorozatok mellett video- és hanginstalláció is helyet kap. Az atmoszférikus hanganyag a megnyitó után ingyenesen letölthető.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Várfok Galéria
1011 Budapest, Várfok u. 11.

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága