UTOPIA: A Belső Város lenyomatai

Budapest, Várfok Galéria, 2014.01.22. - 2014.02.22.

Misetics Mátyás fotóművész urbánus térbe transzformált Google Maps-világon keresztül tárja elénk karakteres képi világát. Megnyitó: január 22. 19.00 – 21.00.

Misetics Mátyás (1982, Budapest) fiatal kora ellenére évek óta meghatározó alakja a hazai vizuális kommunikációs színtérnek: fotóművész, divatfotós, a képi világ értő kutatója, oktató több felsőoktatási intézményben és egy kommunikációs cég kreatív igazgatója.

Fotóművészeti munkáit a közönség számos kiállításon láthatta itthon és külföldön egyaránt. 2007-es Artificial Light sorozata – mely 2013-ban szerepelt a Magyar Nemzeti Galéria A magyar fotóművészet az új évezredben c. kiállításán – megrendezett éjszakai jeleneteivel, mesterséges fényeivel új irányvonalat indított el a hazai kortárs fotóművészetben, melynek hatása a mai napig érződik. Misetics Mátyásnak ez lesz az első egyéni bemutatkozása a Várfok Galéria nagy terében. A tárlat átfogó képet kíván adni a művész eddigi munkásságáról, a 2005-ös korai munkáktól kezdve az Artificial Lighton át legújabb, 2014-es UTOPIA című sorozatáig.

Misetics Mátyás művészetének meghatározó fogalmai: az éjszaka sötétje, megrendezett jelenetek, éber álomba meredt alakok, mesterséges fények, az aszfalt feketeségéből felfénylő útjelek. Legújabb sorozatában a már jól ismert urbánus éjszakai jeleneteinek világa kerül továbbgondolásra, melyet a Google Maps automatizált algoritmusai által torzult tájak és városképek inspiráltak.

A kiállításon láthatók lesznek még Misetics kevésbé ismert, táji környezetet bemutató, transzcendens fotói is.

Az alkotó kezdetektől fogva párhuzamosan foglalkozott több művészeti ággal, így a kiállításon a fotósorozatok mellett video- és hanginstalláció is helyet kap. Az atmoszférikus hanganyag a megnyitó után ingyenesen letölthető.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Várfok Galéria
1011 Budapest, Várfok u. 11.

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága