Miranda - a cigány holokauszt

Budapest, Holokauszt Emlékközpont, 2017.08.03. - 2017.10.15.

A Holokauszt Roma Áldozatainak Emléknapja alkalmából nemzetközi összehasonlításban is egyedülálló kiállítás nyílik csütörtökön, 2017. augusztus 3-án Budapesten, a Holokauszt Emlékközpontban. Alkotója Veijo Baltzar kulturális tanácsos, vándorcigány származású finn író, színházi rendező, zenész, sokoldalú előadóművész, a DROM kulturális és művészeti egyesület elnöke.  
A Miranda - a cigány holokauszt címet viselő kiállítás egy Szlovákiában született fiatal roma nő életén keresztül mutatja be a cigányok sorsát, szenvedését a második világháború idején. A tárlat a Miranda szemein keresztül elnevezésű európai kulturális projekt keretében érkezik hazánkba. A projekt során az idén és a jövő évben számos európai országban rendezik meg a tárlatot, majd a projekt betetőzéseként 2018. tavaszán bemutatásra kerül Brüsszelben, az Európai Parlamentben is.  
A finn közönség a Finn Nemzeti Múzeumban láthatta a kiállítást 2013-ban és 2014-ben, majd vándorkiállításként országszerte is bemutatták. Több mint egy millió finn polgár nézte meg a tárlatot és ismerhette meg Miranda sorsát a vészkorszak alatt.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Holokauszt Emlékközpont
1094 Budapest, Páva u. 39.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága