Mindennapi angyalaink

Veszprém, Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ, 2016.09.17. - 2016.09.30.

Megnyitó: 2016. szeptember 17. 16 óra

A vendégeket köszönti Pálfalviné Ősze Judit, a Szaléziánum igazgatója
Köszöntőt mond: dr. Márfi Gyula, a Veszprémi Főegyházmegye érseke
A kiállítást megnyitja: Nagy Barbara DLA képzőművész.
 
SZABÓ VIRÁG 1976. április 1-jén született Budapesten. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen végezte, 2003-ban ugyanott diplomázott, s ebben az évben elnyerte a portugáliai III. Nemzetközi Kortárs Érembiennálé Fődíját (The Great Prize). Rá egy évre a XXIX. FIDEM Nemzetközi Éremkiállításon a Fiatal Alkotók Díjában részesült. 2001 és 2016 között elnyert 21 díja közül legbüszkébb a tíz évvel ezelőtt odaítélt Első Nemzetközi Érem-Szobrászati Verseny Fiatalok Részére Fődíjára, amivel egyéni kiállítási lehetőséghez jutott New York-ban. Hazai elismerései közül kiemelkednek az Országos Érembiennálékon elnyert díjai, s legutóbb, 2015-ben a ’Pápás Éremsorozattal’ elnyert Emberi Erőforrások Minisztériumának díja. Pápás műalkotásait Róma után elsőként Magyarországon Veszprémben láthatja a közönség, a Szaléziánumban.  
A magyar történelem jelentős eseményeihez, sorsfordulóihoz kötődő pápákról – a Szent Istvánnak koronát küldő II. Szilveszterről, a déli harangszót elrendelő III. Kalliktuszról egészen II. János Pál pápa máriapócsi látogatásáig - készített bronzsorozatát mutatjuk be a megszokottól kicsit eltérő értelmezésben.  
A művésznek ez lesz az ötödik egyéni tárlata Miskolc, Szolnok, New York és Róma után. Alkotásaiból már több nagy hazai és külföldi múzeum vásárolt. Egyik angyalos művét a londoni British Museum vette meg (Ruhatár, 2007). További munkáit a Magyar Nemzeti Galéria, a Soproni Múzeum és a Petőfi Irodalmi Múzeum őrzi.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ
8200 Veszprém, Vár utca 31.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága