Minden napra jut egy szamba, jut egy twist Ki az aki engem ma este hazavisz?

Budapest, Műcsarnok, 2011.11.11.

Karafiáth Orsolya, Jánossy Lajos és a Moha a Bizottság-kiállítás irodalmi és zenei programsorozatának utolsó előtti estjén, november 11-én.

A végéhez közeledik a Bizottság-kiállításhoz kapcsolódó irodalmi és zenei programsorozatunk. Karafiáth Orsolya és Jánossy Lajos párosának felolvasása a kiállítás nyitva tartásának utolsó péntekén, november 11-én, 19 órakor egyszerre ígérkezik szórakoztató és gondolatébresztő eseménynek. Ahogy műveik is tanúsítják, sosem mérték kiskanállal az életet, hiába józan hallgatás / a kedv hozzám konyakszik / szemembe fordult égi más / dobogva holt konyakszív”, írja a díva, az Elektrik Bugi Kommandó nagymesternője, akinek költészeti művei és prózája mellett verseivel és dalszövegeivel két CD-je is megjelent. Ám ennek az estének a fókuszában mégsem csak a szamba és a tviszt áll, sokkal inkább az alternatív kultúra hőskora, azok a bizonyos 80-as évek, amikor is Jánossy Lajos szavaival „Önhitten nagyképűsködni és képmutatóan szánakozni jó volt. Jó a gigászi rezervátumon belül a rezervátumoknak – akkor nem volt kétséges - az idők végezetéig, a dicső és igazi történelmet, a szocializmust szolgáló díszletei között bóklászni és randalírozni, szóval az egész tagadhatatlanul jó volt, a vége azonban mindig ugyanaz lett; párás hajnalok valami épület – kocsma, diszkó, jazzklub – előtt, vagy idegen szobákban, ilyen-olyan ágyakban. Egy, a nyári időszakra Youth Hostellé átalakított keletnémet iskola termében olvasni a feliratot a fekete táblán, fehér krétával: This is not America. Ez a rockandroll. / És nem egy tánc.”

A Moha zenekar 1995 óta létezik. Zenei stílusukat nehéz behatárolni – saját bevallásuk szerint neoromantikus-posztpunkot játszanak, valójában hol a Halász Judit által kitaposott ösvényen énekelnek a klitoriszról, hol blues-os alapokon szárnyalnak, hol egyszerűen csak odacsapnak, fittyet hányva a fülbemászó refrénekre. Fennhangon arra biztatnak: „kurjantsunk egyszerre!”, vagy épp a 80-as évek magyar underground-világából pislognak ki értetlenül: „mi ez a forgalom?”

A zenekar tagjai: Szulovszky István (Törp) – gitár, kis vokál, Szulovszky Kefe – dob, Tomacsek Kristóf – gitár, Misike – ének, V# major 7 – jazz-doromb, sir qT – bass, Janó – orgona, csengettyűk, effektek, hangtechnika, Rupi – szaxofon, klarinét

 

Moderator: Lévai Balázs

Sorozatszerkesztő: Keresztury Tibor

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Műcsarnok
1146 Budapest; Dózsa György út 37

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága