Menni vagy meghalni

Budapest, Budapesti Művelődési Központ, 2014.10.07. - 2014.10.30.

A Rejtő Jenőre emlékező kiállítást 2014. október 7-én, kedden 16.00 órákor nyitja meg Farkas Ferenc, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár régióigazgatója. Közreműködik Józsa Imre, Jászai Mari-díjas színművész.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Menni vagy meghalni címmel Rejtő Jenő emléke előtt tisztelgő kiállítást szervez októberben, a Holokauszt 70. évfordulója alkalmából.

A kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kelenföldi Könyvtára és a Budapesti Művelődési Központ együttműködésében, a Petőfi Irodalmi Múzeum hozzájárulásával valósul meg. Összeállítója Thuróczy Gergely, irodalmi muzeológus, a PIM főmunkatársa.  

A kiállítás alkalmat teremt arra, hogy látogatóink közelebbről megismerjék Rejtő Jenő életútját, műveit, mindmáig töretlen népszerűségét és popkulturális hatását.

Rejtő Jenő ugyan formálisan a tömeges deportálások előtt, munkaszolgálatosként, de mégis származása okán vált az embertelenség áldozatává.

Személye, ismertsége alkalmas arra, hogy a fiatalok körében is gondolatébresztő legyen a megemlékezés, a szervezők emiatt iskolai csoportok érdeklődésére is számítanak.

CÍMKÉK: történeti kiállítás | tematikus gyűjtemény | emlék kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Budapesti Művelődési Központ
1119 Budapest, Etele út 55.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága