Majomélet

Budapest, Kazán, 2014.05.16. - 2014.09.16.

Kiállítás, az Amnesty International ajánlásával!

A Majomélet kiállítás megalkotója Berettyán Gábor, aki Mátészalkán született '93 augusztusában. Körülbelül 4 évvel ezelőtt kezdett foglalkozni a rajzolással. Művészeti iskolába ugyan nem járt, mégis különböző tanároktól tanult otthon rajzolni. A grafika felé a kezdőlökést azonban 2 évvel ezelőtt, a MOME előkészítő kurzusa adta meg neki. Ez után egy évet töltött a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola alkalmazott grafikusi szakán. Most első éves tervezőgrafikus hallgató a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán.

Gábor azért kezdett el grafikával foglalkozni, mert elmondása szerint az utcai reklámok látképe felér egy retina merénylettel, másrészt pedig több mondanivalója volt, mint ideje és energiája elmagyarázni azt.

Kezdetben a majmait mindenki Banksy-je és Stark Attila Kulo City-je inspirálta,(vagy úgy általánosságban a streetart) de ezt kinőve saját életre keltek, saját mondanivalóval. A szélsőségek, abszurditások amik neki kevésbé természetesek,netán nevetségesek,az mások számára alapvetőek és magától értetődnek.     
Munkáiban ezek az abszurditások kapnak új megvilágítást a karakterein keresztül, így próbálja megérteni és befogadhatóvá tenni a más számára hétköznapi dolgokat. Talán klisé, de úgy gondolja, hogy a képei beszélnek helyette, és ők a társadalomban lévő abszurditásokról mesélnek.     
 

LETÖLTHETŐ MELLÉKLET:

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Kazán
1066 Budapest, Ó utca 51.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága