Láthatatlan - Elődeink tárgyai a sötétből

Szeged, Móra Ferenc Múzeum, 2017.04.28. - 2017.09.30.

Különleges kiállítás nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: a 19. századi paraszti világot mutatják be. A tárlat különlegességét nem csak az adja, hogy a tárgyak megérinthetőek, hanem ez is, hogy a látók letakart szemmel, járhatják körbe a kiállítóteret. A látássérültek és látók számára is audio narráció készült, mely segíti őket a tájékozódásban.  
 
A tárlaton az 1800-as évek paraszti világának hétköznapjait és ünnepeit mutatják be a tárgyakon keresztül. Női és férfi viseletet, házimunkához, a gyermekek életéhez, a férfiak mindennapjaihoz, a nagy ünnepekhez kapcsolódó tárgyakat érinthet vagy szagolhat meg a közönség. Bizonyos tárgyak kapcsán pedig kisebb feladatok is várják a látogatókat a lesötétített teremben.  
A Láthatatlan - Elődeink tárgyai a sötétből című kiállítás a Szeged Első Lions Klub támogatásának köszönhetően jött létre. A tárlat létrehozásának célja az, hogy egy egyedi kiállítást kínáljon a Móra-múzeum a vak és gyengénlátó vendégeinek, illetve cél az is, hogy a látók is megismerhessék ezt a különleges világot.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Móra Ferenc Múzeum
6720 Szeged Roosevelt tér 1-3.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága