Lakatos Pál Sándor

Budapest, Museion No. 1., 2014.12.04. - 2014.12.19.

2014. december 4-én nyílik Lakatos Pál Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész kiállítása a Museion No.1 Galériában.

Lakatos Pál Sándor Kispeleskén (RO) született 1960. január 29-én. 1990-ben végzett a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Akadémia szobrász szakán. Mesterei Gergely István, Korondi Jenő, Eugen Gocan. A nyolcvanas évek elején az elszürkült életre, a kommunista diktatúrára reagáló groteszk, abszurd hangvételű tárgyszobrokat készít. A kilencvenes években felállított köztéri szobrain a kolozsvári képzőművészeti főiskolán uralkodó figurális tradíció és szigorú szerkesztés hatása érezhető. Fokozatosan jutott el a kilencvenes évek végére a szintetizáló, a páncélokra emlékeztető kéregszobraihoz. Középméretű elvont plasztikáit kőből, vasból, de elsősorban bronzból készíti.

1991 óta él Kecskeméten. Kezdetben az N.Z.A. és a Nemzetközi Kerámia Stúdió munkatársa, majd 1993-tól a kecskeméti képző- és iparművészeti szakközépiskola alapító tanára. 1994-ben saját bronzöntő műhelyt alakít ki.

Szobraival rendszeresen szerepel hazai és nemzetközi kiállításokon. Több hazai és nemzetközi művésztelep munkájában vesz részt, néhánynak elindítója.

LETÖLTHETŐ MELLÉKLET:

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Museion No. 1.
1091 Budapest, Üllői út 3.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága