Kutyavilág, oroszlánrész és más állatságok - állatábrázolások a Látványtárban

Tapolca-Diszel, Első Magyar Látványtár kiállítóháza, 2016.06.18. - 2016.09.30.

Megnyitó: 2016. június 18. szombat 17 óra  
Megnyitja: Dr. Vásárhelyi Tamás biológus  
Rendezte: Steffanits István és Vörösváry Ákos  
A megnyitó közönsége megkóstolhatja Holcsek Eszter, a falukemencében sült kenyerét, pogácsáját, s helybéli gazdák jó csobánci borait

Az Első Magyar Látványtárról sokan azt gondolják és mondják, hogy „mindent gyűjt”. Nem gyűjt például állatábrázolásokat. 2015 tavaszán azonban kiderült, hogy ennek dacára jelentős mennyiségű állatos kép, szobor, rajz, fotó van raktárainkban, amelyek más gyűjtői szempontok alapján kerültek a gyűjteménybe. Ez új fölismeréstől hajtva csináltunk is folyó év februárjában a budapesti Vízivárosi Galériában egy nagyon sikerült kiállítást ebből a „megtalált” műegyüttesből. 
 
Mondhatnák, hogy e „hálás témából” könnyű sikeres kiállítást rendezni. Van benne valami igazság, bár nem behízelgő kutya-cica-lóportrék sorából állt a kiállítás, hanem a legváltozatosabb állatseregletet vonultattuk fel; ami-csak-elképzelhető!
 
A bogárrajzoktól, bogárszobroktól, bogárméretű állatszobrocskákon át professzionális művészek remekein, állatkerti rajzain, madárkölteményein át, ismeretlen szerzők állatzsánerei, valamint mesés, groteszk és abszurd ábrázolások is fontos szereplői voltak a budapesti kiállításnak… és nem álltunk ellen az ízes, de olykor, bizony csetlőbotló giccsek vonzerejének sem, különös tekintettel a koronás címerállat– a gímszarvas, és a kivételes tollas lény – a hattyú sok-sok megjelenítésére. 
 
Diszeli kiállításunk – úgy tűnik – még „olyanabb” lesz. Jelentős darabok kölcsönzésével és raktáraink alaposabb feltárása révén lesz még gazdagabb. Bizonyosra vehető, hogy minden korosztály számára örömteli meglepetések forrása lesz ez a kiállítás, igazi látogatóbarát rendezvény.

CÍMKÉK: tematikus gyűjtemény |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Első Magyar Látványtár kiállítóháza
8297 Tapolca-Diszel, Templom tér

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága