Kreatív küldemények - Reflexiók a 150 éves magyar postáról – képzőművészeti pályázatok tükrében

Budapest, Postamúzeum, 2018.05.15. - 2018.09.16.

A 150 éves független magyar postaszolgálat jubileumára a Postamúzeum pályázatot írt ki, hogy gyerekek, postások, művészek és lelkes amatőrök a vizualitás nyelvén mondják el véleményüket a múlt vagy a ma postájáról.

<br/>

A felhívás fontos kitétele volt, hogy a pályaműveket postai úton kellett eljuttatni a múzeumba. Érkezett is bélyegekkel teljesen beborított, lemezborítóból hajtogatott, fényképekkel, grafikákkal, madártollal, viaszpecséttel és bélyegekkel díszített boríték, színesre pingált vágódeszka és fiókoldal, maratott üveglap, bőrtokból kikandikáló postakürt, tejes doboz…

<br/>

A május 15-től látható időszaki kiállítás egyrészt ezen pályázatra érkezett alkotások legérdekesebb darabjait mutatja be.

<br/>

A kiállítás második része szintén pályázatra készült gyermekrajzokból nyújt válogatást. A leendő művészek bámulatos éleslátással ragadják meg a posta lényegét, fantáziadúsan képzelik el jövőjét, és kreatívan, esztétikusan öntik formába gondolataikat.

<br/>

A kiállítás harmadik szegmensét a vajai Vay Ádám Múzeum Baráti Kör nyári alkotótáborán részt vett művészek akvarelljei, festményei, fafaragásai adják, amelyek a klasszikus képzőművészet eszközeivel emlékeznek meg a másfél évszázados jubileumról.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás | művészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Postamúzeum
1068 Budapest, VI. kerület, Benczúr utca 27.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága