Kiállítás Müller Árpád gazdag hagyatékából

Budapest, Széphárom Közösségi Tér, 2015.12.03. - 2015.12.31.

A Széphárom decemberi kiállításán Müller Árpád gazdag hagyatékából mutatunk be egy válogatást. Szeretettel várjuk Önt a kiállítás megnyitójára december 3-án, csütörtökön 18 órára, ahol Őze Áron színművész a festő naplójából olvas fel részleteket.


”… a jó festő definiálhatatlan.” – írta egyik naplóbejegyzésében. És valóban, a Müller képek alkotójával is ez a helyzet. Bár munkái messziről felismerhetők, mégis ellenállnak a beazonosító törekvésnek. A szavak csak körbejárni képesek a kép lényegét, a kisajátító meghatározás rendre töredékes, csonka marad.
Müller Árpád festményeit csupa ütköző fogalmi elem jellemzi: síkszerű konstrukció és figurális térábrázolás, hűvösen elegáns komponálás és érzékiség, artisztikus megközelítés és a tömegkultúra elemeinek egyidejűsége. E képi és tartalmi ellentéteket azonban a Müller képek magától értetődő tisztasággal és könnyedséggel gyúrják egységbe. Festményei szépelgés nélkül mutatják meg a szépet, magabiztosan vezetnek el egy átélhető harmóniához és teljességhez, Müller Árpád festői valójához. 
Pokorni Péter

A kiállítás megtekinthető december 31-ig, munkanapokon 10 és 16 óra között. Más időpontban a tárlat látogatása bejelentkezés alapján lehetséges. 
tel.: 06 1 796 2351, 06 20 360 4610
Budapest, V. kerület,  Szép utca 1/b

 

CÍMKÉK: népművészeti kiállítás | emlék kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Széphárom Közösségi Tér
1053 Budapest, Szép utca 1/b

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága