Kiállítás Ifj. Fazekas István fazekas Népi Iparművész alkotásaiból

Debrecen, Tímárház–Kézművesek Háza, 2016.10.28. - 2016.11.25.

Ifj. Fazekas István 1976-ban született Nádudvaron a fekete kerámiáról híressé vált Fazekas családban. A gimnáziumi évek alatt világossá vált számára, hogy a családi hagyományt szeretné folytatni. Érettségi után Mezőtúron végzett keramikus szakon. Fontosnak érezte, hogy a fekete cserép mellett a mázas cserepek készítését is megismerje. Ezután népi játszóház-vezetői, illetve fazekas szakoktatói képesítést szerezett.

1998 óta fazekasként dolgozik. Az általa készített több száz ősi forma a paraszti élet használati tárgyait vonultatja fel. Szeretné az ősi formákat és díszítményeket úgy újragondolni, hogy a mai háztartásoknak ne csak díszei legyenek, de új funkciót nyerve szerves részei lehessenek a mindennapoknak. A szakma szeretetét édesapjától örökölte. Folyamatosan zsűrizteti munkáit a Népi Iparművészeti Tanácsnál. Több száz zsűrizett munkája között szép számmal megtalálhatók a legmagasabb minősítést jelentő „A” kategóriás termékek. Munkáját 1996-ban „Népi Iparművész” címmel ismerték el. Folyamatosan részt vesz kiállításokon. A számtalan közös és csoportos kiállítás mellett több mint 50 önálló bemutatkozása volt Magyarországon és határainkon túl is.

A kiállítás november 25-ig tekinthető meg, hétköznapokon 10-17 óráig, szombatonként 10-14 óráig. Vasárnap, hétfő szünnap.

 

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Tímárház–Kézművesek Háza
Debrecen, Nagy Gál István u. 6.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága