KASZ+ 2014

Kecskemét, KÉSZ Ipari Park, 2014.07.04. - 2014.08.17.

A tervek szerint a KASZ+ 2014-et lezáró kiállítást 2014. július 4-én, 17.00-kor nyitják meg a KÉSZ Ipari Park 12-es csarnokában.

A KASZ+ 2014 résztvevő művészei, a TÍZEK:

Majoros Gyula • Szász György • Cseke Szilárd • Nedim Hadziahmetovic (Szerbia) • Tettamanti Béla • Hack Ferenc • Majoros Áron Zsolt • Király Gábor • Meghan Salgaonkar (India) • Erős Apolka

Majoros Gyula (1961) az alkotótelep művészeti vezetője:

Blattner Géza-díjas bábművész, szobrász, zenész. A KASZ alapító tagja, az Uzgin Üver zenekar vezetője. Lemezből készíti házait, humoros töltetű élettereit. Használati eszközeink, háztartási berendezéseink új értelmet, mondandót kapnak a keze által acélból formálva.

Szász György (1971), Munkácsy Mihály-díjas szobrász, egyetemi oktató:

Először vesz részt az alkotótábor munkájában. Kísérletező művész, különböző anyagokkal dolgozik, látványos szobrok, objektek, installációk mutatják be munkásságát. Acélcsövek, lemezek segítségével függesztett térelemeket készít a tervek szerint.

Cseke Szilárd (1967) Munkácsy Mihály-díjas festőművész:

Most jár először acélszobrászok közt. Az igen gazdag festészeti munkásságát az utóbbi években a társadalmi problémákra is reflektáló objektekkel, installációkkal bővítette ki. Egyre inkább a 3D alkotás irányába fordul. A KASZ+ 2014 alatt festmények mellett plazmával vágott, hegesztett acélszobrokat is készít.

Nedim Hadziahmetovic (1970 - Szerbia) szobrász, képzőművész:

Nemzetközi díjakat nyert alkotó, akinek szobrai megtalálhatók Európa nagyobb városaiban, de dolgozott Oroszországban, Kínában, Egyiptomban, Törökországban is. 2005-ben, 2006-ban volt már résztvevője a KASZ-nak. Acéllemezekből, idomokból hegesztéssel, csiszolással, hatalmas energiákkal dolgozza meg figuratív, nagyméretű szobrait. Az idei alkotótáborban is látványos meglepetésre készül!

Tettamanti Béla grafikusművész és nem másodsorban szobrász, Munkácsy Mihály-díjas:

A tavalyi acélszobrász táborban szeretett bele a vas csillogásába, azóta gondolatai a „szigorú” fém körül mozognak. Ennek köszönhetően születnek humoros, egy-egy geg köré épülő acélremekei. Aztán az is kiderül, hogy bármilyen képtelenség ellenkezője megtörténhet rajzolt műveiben.

Hack Ferenc (1982) szobrászművész

2008-ban vett részt legutóbb a KASZ-on. Akkor acélidomokat felhasználva készített precíz, szerkesztett formákat. Az idei táborban elsősorban kompozit lemezből készít grafikus elemekkel kombinált műveket.

Majoros Áron Zsolt (1982) szobrászművész

2008-ban Junior Prima díjat kapott. Acélspecialista alkotó, aki 2010-ben és 2012-ben részese volt már a KASZ-nak. Acéllemezekből, acélkörökből, plazmával vágott alkatrészekből építi fel emberi testeit. A bravúros formákkal nem csak itthon, de külföldön is nevet szerzett már a fiatal szobrász.

Király Gábor (1979) festőművész

A KASZ+ 2014 képalkotó szekcióját erősíti a kecskeméti származású festőművész. A figurális festészet kísérletező mesterét az ipartelep nyújtotta impulzusok befolyásolják a képformálásban. Izgalmas színélmények, markáns portrék, alakok a KASZ+ 2014-en.

Meghan Ramkrishna Salgaonkar (1977 - India) ötvös, zománcművész

Az indiai Mumbaiból érkezett alkotó nem először ismerkedik az acélszobrászattal. Korábban az acél különböző típusait ötvözte más anyagokkal (üveggel, zománcokkal), készített ékszerminőséget. Nemzetközi alkotótáborokat, szimpozionokat (Japán, Ausztrália, Oroszország, Észtország…) járt mester felnagyított ékszereket készít acéldrót felhasználásával a KASZ-on.

Erős Apolka (1978) Munkácsy Mihály-díjas szobrászművész

Apolka először jár a kecskeméti acélszobrász alkotótelepen. A művésznő fiatal kora ellenére nagyon jelentős munkásságot tudhat a magáénak. Díjak, elismerések jelzik alkotásai értékét. Szelvényekből rajzolt arcai, portréi acéllemezeken, kompozit táblákon köszönnek vissza, de ki is lépnek a térbe acélszoborrá lényegülnek a plazmavágó és a hegesztőgépek segítségével. Grafikái, rajzai színesítik még a kecskeméti munkáját.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

KÉSZ Ipari Park
6000 Kecskemét, Izsáki út 6

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága