Kass és a zene

Szeged, Kass Galéria, 2015.04.08. - 2015.05.08.

Kass János zenei témájú grafikáiból, illusztrációiból nyílik kiállítás a szegedi Kass Galériában: a Kass és a zene című tárlaton olyan legendás zeneművek lépnek ki a kottapapírból, mint Bartók: A kékszakállú herceg vára vagy Kodály: Psalmus Hungaricus című darabjai.

A Kass és a zene című kiállítást április 8-án, szerdán 16 órakor Dr. Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója nyitja meg. 

A kiállítás kapcsán fotógyűjtést indít a szegedi Móra Ferenc Múzeum: a kezdeményezés célja, hogy minél széleskörűbben megismerhessék a látogatók Kass legendás személyiségét. A gyűjtésre a művész életének bármely időszakát bemutató, akár analóg, akár digitális felvételeket várnak a szegedi közgyűjtemény szakemberei. A beérkezett képekből később fotókiállítást rendeznek majd a Kass Galériában.

Kass János szegedi származású grafikusművész tizennégy évesen kezdett el gipszöntőként, majd keramikusként dolgozni. A második világháború során tehetségét kihasználva különböző pecséteket, dokumentumokat készített a viharok elől menekülők számára. Megszámlálhatatlan mennyiségű könyvillusztrációt készített egyedi stílusában, melyen nemzedékek sora nőtt fel. Munkásságát Kossuth-díjjal is jutalmazták, Szeged díszpolgárának is megválasztották, nevét 1985 óta viseli a Kass Galéria a szegedi belvárosban.

A fotókat e-mailben, postán vagy személyesen várják a Móra Ferenc Múzeum munkatársai április 30-ig.  
E-mail cím: titkarsag@mfm.u-szeged.hu  
Telefonszám: +36-62/549-040  
Postacím: 6701 Szeged, Pf. 474.

 

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Kass Galéria
Szeged, Vár u. 7.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága