Kaland a dzsungelben - Kiállítás és óriástársasjáték

Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2015.03.07. - 2015.04.12.

A látványos interaktív kiállításba lépve a látogatók egy titokzatos dzsungelben találják magukat, ahol tudásukat és szemfülességüket próbára téve egy mesebeli kaland részesei lehetnek.

Ahogy a dzsungel mélyéről kavargó pára ködbe vonja a zöldellő partokat, álomszerűnek tűnik a táj. Milyen élőlényeket, kalandokat, kincseket rejt ez a titokzatos vidék? A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nyíló új kiállítás az áthatolhatatlan rengetegek, a trópusi esőerdők rejtélyes világába kalauzolja a kalandvágyó látogatókat.

Az érdeklődők a kiállításba lépve egy óriástársasjátékban találják magukat, ahol megismerkedhetnek több kontinens esőerdőinek különleges állataival, titokzatos növényeivel és lebilincselő jelenségeivel, miközben egy izgalmas kincskereső kaland részesei lehetnek.

A résztvevők a múzeum termeiben lépésről lépésre kerülnek közelebb a titokhoz, miközben játékos fejtörőkkel, rejtvényekkel tehetik próbára tudásukat és szemfülességüket. A Titokzatos Dzsungel kanyargó ösvényeit kutatva képzeletbeli léghajókkal emelkedhetnek a magasba, hogy egy letűnt, távoli birodalom elrabolt aranykincsének eredjenek a nyomába.

A kiállítás és óriási társasjáték során egy képzeletbeli utazáson, léghajóról léghajóra szállva kell az útjukba kerülő rejtélyeket megoldaniuk, hogy az erdei labirintusban kalandozva rábukkanjanak az egyetlen helyes útra, mely elvezet az elveszettnek hitt kincshez. A kincs nyomát követve a látogatók a dzsungel számtalan különös lakójával megismerkedhetnek: találkozhatnak az Alkonyati Vadásszal, a Hangerőbajnokkal, a Páncélossal és a Világítóval.

A felfedezőknek a siker érdekében minden tudásukat latba kell vetniük. Belépéskor a látogatók játékkártyákat kapnak, mely állomások és fejtörők során vezeti őket végig. A feladványok megfejtéséhez szükségük lesz furfangra, jó szimatra, éles szemre és biztos fülre. Ha a kalandos út végén sikerül megtalálni a kincset, a megérdemelt jutalom sem marad el!

A Kaland a dzsungelben című kiállítás és óriástársasjáték 2015. március 7-től április 12-ig látogatható a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban. A 700 négyzetméteren elterülő, látványos kiállítás és óriás társasjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat.

Nyitva tartás: hétfő zárva, kedd-vasárnap 10-17 óráig (április 6-án, húsvéthétfőn – nyitva). 
Korosztályi ajánlás: 3+ 
A kiállítás és óriástársasjáték bejárása min. 1-1,5 órát vesz igénybe.

Csoportos látogatás esetén 10 főnként egy fő kísérő pedagógus belépése díjtalan. 
Egyéb kedvezmények ezen időszak alatt nem vehetők igénybe. 
A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető. 
06/1-422-0765 vagy 06/1-363-2711. 
Csoportok bejelentkezése és információ: 06 1 422 0765 vagy 06 1 363 2711

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

 

LETÖLTHETŐ MELLÉKLET:

CÍMKÉK: tudományos-ismeretterjesztő | művészeti oktatás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Mezőgazdasági Múzeum
1146 Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága