Jesper Kunuk Egede, Jonas Jens Brogaard: Dreamland - Greenland

Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára, 2017.05.02. - 2017.05.31.

Jesper Kunuk Egede:
"1966-ban születtem.  Dél-Grönlandon, Narsaqban nőttem fel, édesapám szülővárosában. Édesapám saját zöldség-gyümölcs boltját vezette, édesanyám ápolónő volt. Két testvérem van, egy bátyám és egy nővérem.
Számomra elég könnyű volt Narsaqban felnőni. Volt egy lovam, így nagyon gyakran mentem lovagolni a barátaimmal. Hétvégente az egész család hajókázni ment. Grönlandon még mindig így van; több embernek inkább hajója, mint autója van. Dániában tanultam, előbb gimnáziumban és később egyetemen. 1999-ben állást kínáltak a Grönlandi Nemzeti Turisztikai Hivatalban. Azóta a grönlandi turisztikai szektorban dolgoztam, elsősorban, mint az Air Greenland PR és Marketing Menedzsere. Először 2014 nyarán jártam Budapesten. Szeretetem a város felé szerelemmé nőtt, mikor három hónappal később visszatértem. Kiléptem a munkahelyemről és szabadúszóként kezdtem el dolgozni, s a következő két évben minden adandó alkalommal idejöttem. Végül tudtam, hogy már csak egy dolog van hátra: ide kell költöznöm.
Fotóim dokumentációk. Vagy az élet vidám pillanatait vagy munkával kapcsolatos helyzeteket örökítenek meg. Sosem gondoltam rá művészetként."
 
Jonas Jens Brogaard:
"Részben dán, részben grönlandi vagyok, ami Grönlandon nagyon gyakori. Édesapám dán, édesanyám grönlandi. Nagyrészt Grönlandon éltem, de Dániában végeztem a tanulmányaim, ami szintén gyakori, mivel Grönland kicsi ország és nincs sok továbbtanulási lehetőség. 30 éves vagyok. A szabadidőmben szeretek gitározni és a barátaimmal lenni. Édesanyám unokatestvére mindig -és még most is - pilóta volt. Sok minden ösztökélt, hogy pilóta legyek. Fentről jó a kilátás és jók a munkahelyi viszonyok. Grönlandon a pilóták mindig is magas rangúnak számítottak. Grönland nagyon-nagyon nagy, így két leszállópálya közt hatalmas a távolság. A kifutópályák rövidek, akár 800 méteresek is, ami kihívást jelenthet. Továbbá a magas hegyeket is el kell kerülnünk. De pilótának lenni nagy élvezet."

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára
1225 Budapest, Nagytétényi út 264.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága