Jesper Kunuk Egede, Jonas Jens Brogaard: Dreamland - Greenland

Budapest, Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára, 2017.05.02. - 2017.05.31.

Jesper Kunuk Egede:
"1966-ban születtem.  Dél-Grönlandon, Narsaqban nőttem fel, édesapám szülővárosában. Édesapám saját zöldség-gyümölcs boltját vezette, édesanyám ápolónő volt. Két testvérem van, egy bátyám és egy nővérem.
Számomra elég könnyű volt Narsaqban felnőni. Volt egy lovam, így nagyon gyakran mentem lovagolni a barátaimmal. Hétvégente az egész család hajókázni ment. Grönlandon még mindig így van; több embernek inkább hajója, mint autója van. Dániában tanultam, előbb gimnáziumban és később egyetemen. 1999-ben állást kínáltak a Grönlandi Nemzeti Turisztikai Hivatalban. Azóta a grönlandi turisztikai szektorban dolgoztam, elsősorban, mint az Air Greenland PR és Marketing Menedzsere. Először 2014 nyarán jártam Budapesten. Szeretetem a város felé szerelemmé nőtt, mikor három hónappal később visszatértem. Kiléptem a munkahelyemről és szabadúszóként kezdtem el dolgozni, s a következő két évben minden adandó alkalommal idejöttem. Végül tudtam, hogy már csak egy dolog van hátra: ide kell költöznöm.
Fotóim dokumentációk. Vagy az élet vidám pillanatait vagy munkával kapcsolatos helyzeteket örökítenek meg. Sosem gondoltam rá művészetként."
 
Jonas Jens Brogaard:
"Részben dán, részben grönlandi vagyok, ami Grönlandon nagyon gyakori. Édesapám dán, édesanyám grönlandi. Nagyrészt Grönlandon éltem, de Dániában végeztem a tanulmányaim, ami szintén gyakori, mivel Grönland kicsi ország és nincs sok továbbtanulási lehetőség. 30 éves vagyok. A szabadidőmben szeretek gitározni és a barátaimmal lenni. Édesanyám unokatestvére mindig -és még most is - pilóta volt. Sok minden ösztökélt, hogy pilóta legyek. Fentről jó a kilátás és jók a munkahelyi viszonyok. Grönlandon a pilóták mindig is magas rangúnak számítottak. Grönland nagyon-nagyon nagy, így két leszállópálya közt hatalmas a távolság. A kifutópályák rövidek, akár 800 méteresek is, ami kihívást jelenthet. Továbbá a magas hegyeket is el kell kerülnünk. De pilótának lenni nagy élvezet."

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Nagytétényi Könyvtára
1225 Budapest, Nagytétényi út 264.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága