Interconnection

Budapest, Koreai Kulturális Központ, 2014.09.05. - 2014.09.13.

Az ”Interconnection” című kiállítás a koreai Daegu Művész Társaság és a magyar Hussart Művész Csoport együttműködésével valósult meg Budapesten, mely 80 alkotó művészeti látásmódját reprezentálja. A szeptember 5. és 13. között a Magyarországi Koreai Kulturális Központ egész területét betöltő tárlaton 70 koreai és 10 magyar képzőművész mutatkozik be.  
  

A Hussart csoport négy képzőművész, és designer közös ötlete mentén jött létre az Interconnection című kiállítás kapcsán és azon törekvés mentén, hogy közös nevezőt találjanak a nagyon különböző alkotói hozzáállások és kultúrák között. A kiállítás a későbbiekben bővült a Daegu Művész Csoporttal, hogy támogassa a két ország egyedi művészetének kölcsönös megismertetését, és a művészeti kapcsolatok további fejlesztését. 

A távolság és a kulturális különbség az országok között jelentős, ennek ellenére azonban találhatóak kapcsolódási pontok. Az elkötelezettsége a művészeknek saját magukkal és környezetükkel művészeti alkotásaikban valósul meg.  A tárlat lehetőséget teremt, hogy különböző kulturális és ideológiai háttérrel rendelkező művészek alkotásai egy időben legyenek megtekinthetőek, összehasonlíthatóak. A kiállítás úgy funkcionál, mint egy színpadi párbeszéd és a diskurzus a két kultúra és a művészet fogalmak között.

A Hussart egy előrevágtató majd visszaforduló irányzatot jelent. Mivel magyar képzőművészeti csoportról lévén szó, eredendően a huszárság virtuóz stílusából merít. Ők voltak a gyorsan reagáló csoportok, akiket külföldön vetettek be, így sok tapasztalatot szereztek a határon túlról, mely a Hussart Művészeti Csoportot is jellemzi. Mindenki "bekarcolta már" ecsetével a térképet Magyarországon kívül, ahol új impressziókat kapott, ezt hazahozta, vagy ott helyben vegyítette a hazai/hozott stílusával. Friss elemeket, stílusokat, hozni, vinni, értelmezni, félreértelmezni – ez a művészet lényege.

A Daegu Művészeti Egyesületet 1962-ben Daegu városát képviselő művészeti szervezetek alapították. Jelenleg a csoport 1975 tagból áll és foglalkozik nyugati művészettel, koreai festészettel, szobrászattal, design-nal, kézművességgel, médiával, modern kézművességgel, hagyományos mesterségekkel, kalligráfiával, irodalmi festészettel, mindezt több bizottság tevékenysége keretében. Az Egyesület fontos szerepet vállal abban, hogy támogassa a művészeti csereprogramokat Daegu és más regiók és országok között, valamint segítsen olyan közérdekű művészeti projektek megvalósításában, mint például utcai falfestmények elkészítése, környezetvédelmi projektek fejlesztése, várostervezés felülvizsgálata, művészeti dísztárgyak értékbecslése, közlekedési táblák tökéletesítése. 

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Koreai Kulturális Központ
Budapest XII. ker., Csörsz u. 49–51.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága