Hosook Kang: Fényben

Budapest, Budapest Art Factory, 2016.09.14. - 2016.10.14.

A tárlat október 14-ig látogatható, időpont-egyeztetéssel

 A Budapest Art Factory örömmel mutatja be a New Yorkban élő, koreai származású Hosook Kang vendégművésznő egyéni kiállítását, aki a művész rezidencia programon belül augusztus és szeptember hónapokban kapott meghívást. A Fényben című tárlat megnyitója 2016. szeptember 14-én, szerdán 18.00-21.00 között kerül megrendezésre a stúdió komplexum Kiállítóterében. Marcus Farr (USA), Juhász Dóra, Kucsora Márta és Szász Sándor műtermei is látogathatóak az este folyamán. Továbbá Liz Nielsen, New York-i fotóművésznő munkáit is megismerhetik az este alatt, aki szintén szeptemberben alkot Budapesten a rezidencia program keretében.

Hosook Kang élénk akril festményei a természetben található alakzatokat kifinomult vonásokkal örökítik meg. Kompozíciói a szolid, absztrakt, fátyolszerű struktúrákból felépített háttér, valamint az ismétlődő, a mozgás állandóságát jelző, aprólékos pöttyökből álló minták egységbe foglalásából jönnek létre. Míg a változatos színárnyalatok és a ragyogó szemcsék energiával telítettek, összjátékuk meditatív hangulatot is ébreszt. Művei a koreai művészeti hagyományokból merítenek, a természetes világ motívumait, misztériumait és átalakulásait járva körül, amelyet a nyugati kultúra képi megfogalmazásain keresztül fejez ki. Kang művészetének sajátossága ez a nyugati és keleti hatásokat ötvöző unió, amelyben a szépség jelenségei örökösen érvényesülnek. A Fényben című kiállításon bemutatott munkákon Kang az olajfestészet módszereivel is kísérletezve, kisméretű vásznakon prezentálja a természeti képződményeket. Budapest nappali és éjszakai látványait ragadja meg, a természetes és mesterséges fények játékát, amely beszűrődik a belső udvarokba, és számos anyagon átsugárzik, a fehértől az arany árnyalatán keresztül, miközben a színhatások ritmikus módosulásait is megjeleníti.

 

Hosook Kang 1960-ban, Daegu-ban, Koreában született. Tanulmányait a Seoul Women’s University-n (BA), a daegui Keimyung University-n (MFA) és a brooklyni Pratt Institute-on végezte festészet szakon. Szakmai tapasztalatait instruktorként is kamatoztatta 1999-2003 között a Keimyung College képzőművészeti szakán. Művészete rendszeresen bemutatásra kerül, munkáit többek között a New York-i Korean Cultural Service Korea Galériájában, a Nabi Galériában, Phoenix Galériában állították ki, valamint a koreai Daegu Culture and Arts Center-ben. Jelenleg New Yorkban él és alkot, a New York-i, hongkongi és szingapúri székhelyű Sundaram Tagore Galéria képviseli művészetét.

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Budapest Art Factory
1138 Budapest, Váci út 152-156.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága