Hodosy Enikő: Bleu / Kék

Budapest, Várfok Project Room, 2014.03.21. - 2014.04.12.

Hodosy Enikő (1987) fotográfus legújabb műveit ismerheti meg a közönség, Barkóczi Flóra művészettörténész kurátori munkájának köszönhetően.

2014. március 20., CSÜTÖRTÖK | 19.00 és 21.00 óra között. 
A kiállítás kurátora: Barkóczi Flóra művészettörténész. 
A kiállítást megnyitja: Dr. Beck András művészetkritkus. 
 
A kiállítás nyitva: 2014.03.21. – 2014.04.12., kedd-szombat 11 és 18 óra között. 
 
A Project Room ebben az évben csatlakozott a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója által létrehozott, Átlátás című projektbe, mely program célja a pályájuk kezdetén álló művészek és kurátorok  professzionális kiállítási lehetőséghez juttatása. Ez a cél megegyezik a Várfok Galéria dinamikus, friss 
kiállítóterének eredeti célkitűzésével, miszerint a művészek mellett a fiatal kurátorok, művészettörténészek számára is lehetőséget kíván biztosítani, hogy egy-egy elképzelésüket megvalósíthassák. 
 
Az Átlátás 2.0. programsorozat keretében a Várfok Project Roomban kiállító Hodosy Enikő 1987-ben született Budapesten. Tanulmányait 2010-ben kezdte meg a Moholy Nagy Művészeti Egyetem fotográfia szakán, majd 2012-ben ösztöndíjjal a brüsszeli École de Recherche Graphique-on folytatta 
tanulmányait. Az egyetemi évek alatt több szakmai workshopon és csoportos kiállításon vett részt. 
Munkái szerepeltek többek között a Ludwig Múzeum, a Kiscelli Múzeum, valamint a Mai Manó Ház kiállításain is. 
A Bleu/Kék című kiállításon Hodosy Enikő legfrissebb fotósorozata kerül bemutatásra, mely egyben a fotóművész elmúlt félévbeli vizsgálódásairól is képet ad. Kiindulópontját néhány 2013 nyarán készített fénykép jelentette. Az azóta is folyamatosan bővülő sorozat darabjai éjszakai környezetben készített fotók, melyek az előtér látványa mögött a sötétben megbúvó, mélyebb tartalom megfejtésére késztetik a nézőt. A filmjelenet-szerű beállítások narrativitásra utalnak, teret adva többféle lehetséges interpretációnak. A kiállított munkákat elsősorban olyan kontrasztok határozzák meg, mint a fény és a sötétség egymásmelletisége, a látható és az ismeretlen párhuzamos jelenléte, vagy épp a természeti környezet nyugalma és az emberi jelenlét közti feszültség érzékeltetése. A kiállításon a Bleu című fotósorozat darabjai vegyes médiumokon jelennek meg. 
 

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Várfok Project Room
1012 Budapest, Várfok u. 14.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága