Fényglóbusz

Budapest, Budapest Galéria, 2014.10.09. - 2014.11.09.

Válogatás Halász Péter fény alapú munkákból 1999–2014. Megnyitó 2014. október 9, csütörtökön 17 órától.

„Az elektromos áram alapú fény, mint médium és mint társadalmi és technológiai jelenség nem független az eredetétől. Másnak lehet tekinteni azt a fényt, amihez a szükséges áramot hőerőművel, atomerőművel vagy napelemmel állítják elő; másként világít.

Az áram hálózati rendszerekben terjed. A hálózati rendszerek egy vagy több irányúak lehetnek. Az egyirányú hálózatban a fogyasztó teljességgel a forrástól függ, viszonya alárendelt, ezzel szemben a több irányú hálózatban az irány változhat: egy fogyasztóból lehet forrás is, viszonyuk mellérendelő. 
A televízió olyan egyirányú hálózat, amiben a fogyasztó azt nézi, amit a műsorszolgáltatók adnak, és mint individuum megszűnik. A szénhidrogéneket is egyirányú hálózati rendszerekben lehet továbbítani. A szénhidrogének használata megváltoztatja és szűkíti az élő környezetet. Ez manapság már nem kétséges, és a folyamat katasztrofálisan felgyorsult.

A hatalom szereti az egyoldalú hálózatokat, melyekben a kontroll teljes. 
Az társadalmak ma is a javak egyenlőtlen elosztására épülnek – még a legfejlettebb országokban is. Kicsit keletebbre nézve ez a megosztottság drámai, középkori birodalmak virágzanak és épülnek kendőzetlenül. Több ilyen ország a fennmaradásához szükséges gazdasági eszközöket épp szénhidrogének kitermelésével állítja elő. Olyan ez, mintha mitikus időkben lennénk, fejlett technológiai díszletek között.” (Halász Péter Tamás)

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Budapest Galéria
1032 Budapest; Lajos utca 158

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága