NEZZAN: Góra Orsolya, Somogyi Emese

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, 2014.10.14. - 2014.11.05.

A tárgyalkotás, a formafejlesztés, a design és a képzőművészet szoros szimbiózisban élnek egymással. A cserélhető külsejű táskarendszerek a festőművész és a szobrászművész közös szüleménye.

A kiállítást megnyitja D. Udvary Ildikó művészettörténész 2014. október 14-én 18 órakor.

A kiállításon Góra Orsolya festőművész és Somogyi Emese szobrászművész saját munkái mellett közös mintaoltalom alatt álló, cserélhető külsejű táskarendszere kerül bemutatásra. 

Góra Orsolya sorozatát Jorge Louis Borges "Az elágazó kertek ösvénye" című írása ihlette,mely egy allegória és témája az idő megfoghatatlan volta. A rengeteg vékony rétegből felépülő olajfestmények a saját magunk által épített és állandó változásban lévő belső kertjeinket ábrázolják, az idő leheletfinom változásaival.   
  
Somogyi Emese legújabb alkotásaiban pedig talált tárgyakat, régi háztartási eszközöket alakít át, majd egészíti ki apró bronz lábbelikkel, mely által hol groteszk, hol ironikus élethelyzeteket mutat be.   
  
Hosszú évek együttgondolkodása során a két különböző művészeti ágban tevékenykedő művész létrehozta a NEZZAN táskarendszert, melynek lényege a táska belsejének gyors cserélhetősége, a külső megjelenés végtelensége.   
  
A festmények és szobrok mellett e találmány bemutatása  -és egyben debütáló kiállítása - azt az üzenetet hivatott sugallni, hogy a tárgyalkotás, a formafejlesztés, a design és a képzőművészet szoros szimbiózisban élnek egymással.   
  
A kiállított műtárgyak a történet komplexitását és a különböző művészeti ágak szimbiózisát szeretné bemutatni a nagyközönségnek.

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága