Game On

Budapest, Komplex, 2012.10.19. - 2013.01.08.

Interaktív kultúrtörténeti kiállítás a videójátékok őskorától napjainkig. A korai játékok mellett (Penny Arcades, Pinball, Space Wars, Computer Space) lehetőség nyílik kipróbálni a 3D-s technológiát és játékoka, valamint a legújabb virtuális valóságot.

Mindent felvonultat és minden játékra kész, azon a nagyszabású kiállításon, mely 2012. október 19-től látható a Vam Design Centerben.

A világ első gépe 1962-ből éppúgy, mint a legújabb technikai fejlesztések felsorakoznak, hogy bemutassák a videójátékok múltját, jelenét és a bennük rejlő lehetőségeket.

Gaetan Lee, programfejlesztő mondta: „A Game On felvázolja a tudomány drámai fejlesztéseit, amik az elmúlt 30 évben alakították ezt a több milliárdos ipart.

A kiállítás úgyszint bemutatja a játékkultúrát, a játékok hatását, kapcsolatát filmmel, zenével – különösen néhány film műfaj hatását, mint az anime, animációs filmeknél, mint a manga. Kiállít néhány fontos játék poszter példát, reklámot, melyek egyes karakterek fejlődését illusztrálják, pl. Shigeru Miyamoto munkáját, a Mariot.”

A kiállítás időrendi sorrendben, szekciókra bontva sorakoztatja fel a játékokat, a korai, most már retronak számító különlegességektől kezdve, mint a Computer Space és a Pong, napjaink kedvencein át, végül ízelítőt kínálva abból a világból, ahová a játékok fejlődhetnek a nem túl távoli jövőben. Láthatjuk a Nintendo Wii-t, a mozgás érzékelő rendszerével, és az erőteljes Playstation 3-at, a majdnem mozi-minőségű grafikájával.

Olyan utazás ez, ahol a játékfejlesztés egészével kerülhetsz közvetlen kapcsolatba!

CÍMKÉK: történeti kiállítás | tematikus gyűjtemény |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Komplex
1061 Budapest, Király u. 26.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága