Fej vagy/és vitorla – Matzon Ákos festőművész kiállítása.

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria, 2013.10.14. - 2013.11.13.

Megnyitó: október 15., 18h. A kiállítást megnyitja: Finta József építész.

A sorozat vitorlásversenyeken nemesen vetélkedő ember és hajója szimbiózisát mutatja be. "A fej; a szentendrei festészet ahova több szállal kötődöm, régóta és visszatérően alkalmazza az emberi fej profil metaforikus rajzolatát, mintegy humanizálva az elvont gondolatot.

A vitorla; mindig is elvarázsolt, lenyűgözött a vitorlások látványa, az öblösen feszülő vitorlák, a nagyon is létező, de nem ábrázolható, éltető szél érzékeltetése, de sokáig visszatartott ábrázolásuktól az esetleges giccsé válás réme... A vitorlásverseny; sokszor figyeltem a versenyeket, amely a hajók sokaságának, látszólag kaotikus mozgásának, állandóan változó pozició nyerésének (vesztésének) kavalkádja. Látszólag. A háromszög alakú pályán előre haladáshoz a szél irányának és befogásának módosulása miatt, minden hajó saját utat választhat, de a cél azonos.

Az előbb részletezett három elemet; a fejet (gondolat), a vitorlákat ( a játékos, küzdő ember szolgálatába fogott tárgyak), a vitorlás versenyeket ( a nemes vetélkedés színtereit) foglaltam össze a sorozat képeiben és a tőlem megszokott   „ szigorú”  művekhez képest, egy játékos, mozgalmas, dinamikus képi világot hoztam létre."

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Klebelsberg Kultúrkúria
1028 Budapest, Templom utca 2-10.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága