Dömök Anna Katalin: Lenyomatok

Budapest, Attention!, 2016.05.05. - 2016.05.26.

Megnyitó: Május. 5. 18:00  
  
Felolvas: Tarnóczi Petra és Fincziczki Katalin  
  
Zenél: Jéger Zsombor, Pálffy Tamás, Vértesi Ferenc trió  
  
Kurátor: Fincziczki Katalin

A ,,Lenyomatok” című kiállítás a kapcsolatteremtésről szól. Arról, ahogy a természetbe illeszkedünk, ahogyan a generációk és szokásaik összekapcsolódnak, és ahogyan mi magunk kapcsolódunk élethez és halálhoz. Mi tehet az ember, ha gyermekkorában a nagyszülei óriási birtokán nő fel, amit nem határolnak kerítések, nincs város, nincs semmi csak a növények, állatok, és a szabad levegő.

Mit tehet, hát egész nap játszik odakint. Mit tehet ha, ahogy egyre nő megszereti a rajzolást? Mást sem fog csinálni, mint egész nap ülni az erdőben és tájképeket rajzolni, növényeket és bogarakat gyűjteni. Mit tehet, ha művészeti iskolába kerül, ahol ki kell találnia, hogy mi foglalkoztatja leginkább. Körülnéz otthon, ahol milliónyi Petri-csészében bogarak várják, és egy könyvet sem lehet úgy átlapozni, hogy ne hulljon ki belőle egy tucat szárított viráglenyomat. Úgy fog dönteni, hogy ezt fogja csinálni. Ez veszi körül, ez érdekli, ezt akarja átadni a világnak. Ez az ő életének, művészetének, lelkének egy kis lenyomata.

A kiállításon Dömök Anna különféle ,,lenyomatait” láthatjuk majd. Szerepelni fognak rézkarcok, akvarellek, és néhány installáció, melyek mind a természettel, és azzal való kapcsolatunkról fognak szólni. Hogyan vonhatunk párhuzamot a természet és az emberi élet körforgása között? A kiállításon az elmúlásról, az élet gyorsaságáról, az ember és a természet tökéletességéről és annak hibáiról elmélkedhetünk.

Mindenkit nagyon sok szeretettel várunk!

CÍMKÉK: képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Attention!
Budapest VI. kerület Dessewffy utca 21.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága