Családi trolibuli

Budapest, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, 2014.02.08.

Újra a Közlekedési Múzeum elé érkeznek a veterán trolibuszok. A Troli ’80 kiállítás zárása előtt még konferenciával és izgalmas családi trolibulival idézik fel a budapesti troli közlekedés 80 évét.

Öt veterán troli lesz ismét látható a Közlekedési Múzeum előtt. A közel 60 éves első Ikarus troli, az első prototípus IK260T, egy AMG pótkocsi, valamint ZIU-9-es és egy ZIU-5-ös troli február 12-én éjjel érkezik a Közlekedési Múzeum elé, és a Troli’80 kiállítás végéig, azaz február 16-ig, vasárnap estig maradnak a múzeum előtt.

A budapesti troli közlekedés megindulásának 80. évfordulóján megnyílt kiállításban február 16-án családi napot rendez a Közlekedési Múzeum. A „Trolibuli – Megállóról megállóra a 72-es troli útvonalán” című családi napon (2014. február 16. vasárnap 11.00–13.00-óra között) a következőkre számíthatnak a résztvevők:

„A troligarázsban sokféle troli várakozik. Van köztük piros, sárga, csíkos, csuklós, sőt pótkocsis is, mind másképp néz ki. A vidám trolik kigördülnek a garázsból, és színt visznek a csupaszon árválkodó hirdetőtáblákra, amelyek arra várnak, hogy tarka plakátok kerüljenek rájuk…

Hogy néz ki a te trolid? Merre vezet a 72-es troli útvonala? Milyen a Közlekedési Múzeum, a Széchenyi fürdő vagy az Állatkert megálló? Útra kelünk a troligarázsból a saját tervezésű járművünkkel, feltérképezzük és megállóról megállóra követjük a 72-es trolibusz útvonalát.”

 

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferenciát február 13-án rendezik meg, melynek témája: a hazai trolibusz közlekedés múltja, jelene és jövője.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
1146 Budapest, Városligeti krt. 11.

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága