Családi trolibuli

Budapest, Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, 2014.02.08.

Újra a Közlekedési Múzeum elé érkeznek a veterán trolibuszok. A Troli ’80 kiállítás zárása előtt még konferenciával és izgalmas családi trolibulival idézik fel a budapesti troli közlekedés 80 évét.

Öt veterán troli lesz ismét látható a Közlekedési Múzeum előtt. A közel 60 éves első Ikarus troli, az első prototípus IK260T, egy AMG pótkocsi, valamint ZIU-9-es és egy ZIU-5-ös troli február 12-én éjjel érkezik a Közlekedési Múzeum elé, és a Troli’80 kiállítás végéig, azaz február 16-ig, vasárnap estig maradnak a múzeum előtt.

A budapesti troli közlekedés megindulásának 80. évfordulóján megnyílt kiállításban február 16-án családi napot rendez a Közlekedési Múzeum. A „Trolibuli – Megállóról megállóra a 72-es troli útvonalán” című családi napon (2014. február 16. vasárnap 11.00–13.00-óra között) a következőkre számíthatnak a résztvevők:

„A troligarázsban sokféle troli várakozik. Van köztük piros, sárga, csíkos, csuklós, sőt pótkocsis is, mind másképp néz ki. A vidám trolik kigördülnek a garázsból, és színt visznek a csupaszon árválkodó hirdetőtáblákra, amelyek arra várnak, hogy tarka plakátok kerüljenek rájuk…

Hogy néz ki a te trolid? Merre vezet a 72-es troli útvonala? Milyen a Közlekedési Múzeum, a Széchenyi fürdő vagy az Állatkert megálló? Útra kelünk a troligarázsból a saját tervezésű járművünkkel, feltérképezzük és megállóról megállóra követjük a 72-es trolibusz útvonalát.”

 

A kiállításhoz kapcsolódó szakmai konferenciát február 13-án rendezik meg, melynek témája: a hazai trolibusz közlekedés múltja, jelene és jövője.

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum
1146 Budapest, Városligeti krt. 11.

Tudj meg többet
Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Ajánlat a vége felé járó kiállításokból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága