Caesar – A Bibrax-legenda

Budapest, Komplex, 2011.10.25. - 2012.01.20.

A kiállítás bepillantást enged a Caesar-korabeli katonáskodás mellett a katonák családjainak életébe, valamint megismerhető Caesar, az államférfi, a zseniális hadvezér, a briliáns történetíró és a nagy nőcsábász. Megismerhető az izgalmas korszak, annak mindennapjai, művészete, a római katonák élete, a fegyverkovácsok műhelyei, a római erődítmények élete, és végigkísérhető a nagy hódító útja a teljhatalom felé.

A római kor legnagyobb hadvezére és manipulátora veszi át a terepet a VAM Design Centerben. Gaius Julius Caesar élete egy tényfeltáró és szemléltető tárlat keretében elevenedik meg a multikulturális épületkomplexum gigantikus kiállítóterében. Az ígéretek szerint Caesarról - aki egy személyben volt korának legnagyobb stratégája, publicistája és gyakorló Casanovája - most lehull a lepel, és kiderül, hogy a magát szerényen félistennek tituláló sötét nagyúr milyen álarcok mögé bújt. 
 
Gyermekkorától különös kalandjain, hódításain, magánéleti zűrjein át egészen erőszakos haláláig követhetjük nyomon az eseményeket, komplex képet kaphatunk a korról, melyben élt, megismerkedhetünk riválisaival, szövetségeseivel és szerelmeivel, valamint beleshetünk egy régészecsetek és csontkupacok fedte, igencsak élethű ásatási területre is.

CÍMKÉK: történeti kiállítás | képző- és iparművészeti |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Komplex
1061 Budapest, Király u. 26.

Hirdetések (?)

Ajánlat a megnyitókból

Nincs találat, látogass vissza később...

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága