Békési Ervin: PastFuture/MúltJövő

Budapest, Faur Zsófi Galéria, 2017.01.12. - 2017.03.03.

Az utóbbi öt évben Békési Ervin munkáinak főbb motívumait a tárgyak és élőlények adták ("Animal Phrases" és "Csendélet" sorozatok). A művész célja az egyszerű gondolatok, személyes emlékek és a közvetlen környezet hatásainak leképezése volt. Olyan rendszereket igyekezett létrehozni, melyek részleteikben nem, de elhelyezkedésükben, egymáshoz viszonyított arányaiban eltérnek a megszokottól. Az anyaghasználat javarészt faragott fa, szerepe a múlandó fixálása, illetve az egymást ütő formák/tárgyak homogenizálása.
 
2015 második felétől új szériát indított, melynek címe Past Future A kiállítás lényegében ezt a sorozatot mutatná be az előzményektől a lezárásáig, ugyanakkor a következő téma elindításába is betekintést nyerhet a látogató. A művész célja egy olyan "hullámvonal" felépítése, mely végigkísér egy alkotói folyamatot. Ennek megfelelően különböző technikai megoldások, léptékek és installálási módok váltanák egymást, miközben a téma ugyanaz marad: az ember által épített, majd pusztulásra ítélt objektumok absztrakt maradványainak emlékművei.
 
Ahogy a különböző érdekek, ideológiák és igények változtatják épített környezetünket, ugyanúgy a szobrász önmagával folytatott párbeszéde is változó minőségeket generálhat, akár egy sorozaton belül is. A "Past Future" esetében leginkább az absztrakt hatású és a realisztikus elemek aránya váltakozik majd. Annak ellenére, hogy a felhasznált motívumok egytől egyig a valóság leképezései, sok esetben beazonosíthatatlan objektummá, absztrakt szoborrá alakulnak, akár egy egyszerű tükrözést követően.
 
A kiállítás az alábbi vizuális "blokkokra" osztható:
előzmény: "Fázis" című fali plasztika: egy tömbből, klasszikus faragási technikával készített csendélet, mely a Past Future széria egyik darabját vetíti előre, ugyanakkor a csendéletekkel foglalkozó sorozat összegző munkája.<br/>
"past future": Konstruált fa nagyméretű plasztikák egy-egy vallási-, magán- és gyárépület motívumai alapján, a nagyméretű tárgyak motívumainak átfogalmazott verziói | faragott és konstruált fa kisplasztikák, melyekben a korábbi munkáim táj és növényábrázolásai köszönnek vissza 
folytatás: több faragott kisplasztika az új sorozatból

CÍMKÉK: művészeti kiállítás | képzőművészeti kiállítás |

Kommentáld az eseményt!

Helyszín

Faur Zsófi Galéria
1114 Budapest, Bartók Béla út 25.

Hirdetések (?)

Megtaláltad, amit kerestél?

Akkor nyomj egy lájkot!Ez az ablak csak 10 másodpercig látható.
Minden jog fenntartva © Kiállítás Járók Társasága